Afbeelding

Vragen over windmolens

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Rotterdam wil windmolens neerzetten rond het Beneluxplein langs de A15. ,,Een groot deel van het Valkesteynse Bos valt inderdaad binnen dat plangebied”, reageerde wethouder Marco Goedknegt maandagavond op vragen van de VVD.

De VVD wilde onder meer van de wethouder weten wat de consequenties zijn als de hoogte van de windmolens wordt verhoogd naar 250 meter. ,,Het is een technisch verhaal, maar de kans is groot dat de molens hoger worden. ,,Die hogere komen waarschijnlijk verder van ons af te staan. Hogere windmolens zijn moderner en hebben grotere wieken, waardoor ze minder geluidsoverlast geven.”

De wethouder gaf aan hierover regelmatig in gesprek te zijn met de gemeente Rotterdam. ,,Aanvankelijk zou er ook een windmolen in Albrandswaard komen, maar dat hebben wij tegen gehouden, conform de motie die ik van de gemeenteraad mee kreeg”, aldus de wethouder.

,,De gemeente Rotterdam is verantwoordelijk, wij hebben hierin geen bevoegdheid omdat het niet ons grondgebied is”, benadrukte Goedknegt. ,,We hebben met Rotterdam afgesproken dat zij de communicatie naar bewoners uitvoeren, in overleg met ons. Zo is vorige week de tweede nieuwsbrief verstuurd en is er op woensdag 17 november een informatie-avond in Poortugaal. We houden nauw contact met de klankbordgroep en houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen. Zo is twee weken geleden gesproken met bewoners van de Pieter Klobbaertlaan in Poortugaal.”

Uit de krant

Advertenties uit de krant