Een deel van het team van Myosotis.
Een deel van het team van Myosotis.

Duurzame bloemist

Algemeen

RHOON - Dinsdag kreeg Myosotis een certificaat voor Duurzame Bloemist uitgereikt van wethouder Marco Goedknegt. Ze behaalden het zilveren certificaat. Er is slechts nog vier procent te gaan om het gouden certificaat te halen en daar wil eigenaresse Geridan Timmerman zeker voor gaan. Het certificaat is tot nu toe in handen van ruim honderd bloemisten in Nederland. Het keurmerk geeft aan dat de bloemist oog heeft voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt.

,,We kopen duurzame bloemen en planten in, bijvoorbeeld van gecertificeerde telers", vertelt Gerdian. ,,We recyclen afval, kopen minder belastend verpakkingsmateriaal in en hebben maatregelen getrokken voor het energieverbruik."
Gerdian vindt het belangrijk om als ondernemer duurzaam bezig te zijn. ,,Het is dan misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar als we allemaal onze schouders ophalen en niks doen, veranderd er ook niks."
Myosotis Bloemen bestaat inmiddels al bijna vijftig jaar en is alweer al acht jaar gevestigd aan het J. Louwerensplein. Het hechte team werkt al jaren samen. Mevrouw van Heijningen startte de winkel op en later nam haar zoon peter de bloemenzaak over. Peter runde de zaak veertig jaar, tot zijn overlijden in 2017.

Om te vieren dat het certificaat is behaald, is er voor iedere klant een kleine, duurzame attentie.

Advertenties uit de krant