Marian Heiboer (l) en Gerard Brussaart (r) krijgen hulp van vrijwilligers (midden).
Marian Heiboer (l) en Gerard Brussaart (r) krijgen hulp van vrijwilligers (midden).

Nieuw onderkomen Wereldwinkel en TweedekansWinkel

Algemeen

RHOON - De Wereldwinkel en TweedekansWinkel verhuizen vandaag, donderdag 10 augustus, in de avonduren naar hun nieuwe stek. De twee winkels, die al jaren een plek hebben aan de Dorpsdijk 149, hebben onderdak gevonden aan de Julianastraat 36. ,,Het is prachtig dat wij in het centrum van Rhoon kunnen blijven", reageert Gerard Brussaart van de Wereldwinkel.

Deze dagen is het een drukte van belang in het pand aan de Julianastraat. Vrijwilligers lopen af en en aan om te helpen met de verhuizing. Er wordt schoongemaakt, geverfd en ook de elektra wordt onder handen genomen. Het aanbrengen van extra verlichting en lichte kleuren hebben momenteel prioriteit. ,,Het oogt wat donker, dus wij willen wat meer licht krijgen", aldus Marian Heiboer van de TweedekansWinkel.
Het pand aan de Julianastraat kwam op het pad van de twee ondernemers na een zoektocht van twee jaar naar een nieuw onderkomen. Dit in verband met de bouw van 31 appartementen en winkels op de zogenaamde Rabobankstrip. De panden die daar nu staan worden gesloopt. Brussaart: ,,Ik ben blij dat we wat hebben gevonden en ook nog in het centrum van Rhoon." De winkel aan de Julianastraat is van Martien van Deuzen, een goede bekende van Heiboer. ,,We kennen elkaar al heel lang. Martien is blij dat hij een nieuwe huurder heeft gevonden en wij dat we een nieuwe stek hebben", zegt Heiboer. De ondernemers krijgen een eenjarig contract waarna ze jaarlijks kunnen kijken of ze willen en kunnen verlengen.
De Wereldwinkel neemt aan de rechterkant van de zaak haar intrek, de TweedekansWinkel krijgt de linkerkant toebedeeld. Er komen - anders dan aan de Dorpsdijk - twee verschillende toonbanken. Heiboer: ,,De oppervlakte is wat kleiner omdat we nu geen garage meer hebben ernaast voor opslag. Ook verwacht ik meer spullen nu de rommelmarkt Poortugaal is gestopt. Ik hoop dat we zoveel kunnen aannemen. Alleen grotere spullen kunnen wij niet kwijt. Daar zal het Maatschappelijk Warenhuis uitkomst is kunnen bieden." Het Maatschappelijk Warenhuis moet echter nog verder vorm krijgen en ook moet daar een bestemming voor worden gevonden.
Voor nu zijn de twee druk bezig met de verhuizing. Zaterdag 12 augustus worden de deuren geopend aan de Julianastraat. Brussaart: ,,We gaan het leuk inrichten nu en hopen met deze centrale plek nog meer aanloop te krijgen."

Uit de krant

Advertenties uit de krant