Afbeelding

Herfsttocht in het bos met Pinokkio

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Er waren eens... kleine kaboutertjes van Peuteropvang Pinokkio, die op weg mochten voor een heuse herfsttocht in het grote bos.

Achterop de fiets bij mamma, opa of oma en met een rode of groene puntmuts op. Met een herfstbladkaart met daarop diverse dieren of anders genoemde posten, die zij op hun tocht tegen zouden komen.
Eenmaal bij het kasteel aangekomen mochten de kleine mensjes in groepjes vertrekken voor een spannende tocht langs bijvoorbeeld haas, waar gesprongen kon worden. En langs uil waar, met verrekijker of vergrootglas, de dieren in het bos gespot werden.
Bij een wandelende reuze paddenstoel werden nóg kleinere kaboutertjes dan de peuters zelf gezocht om daarna van zo'n kaboutertje een lekker pakje drinken mee te krijgen. Aangekomen bij een reuze grote muis werd het verhaal verteld van 'muis zoekt een huis' en kregen de peutervriendjes een sappig appeltje om op te peuzelen. Maar deze tocht had nog een ander doel. Op Pinokkio was een beer verschenen. Een verdrietige beer die in het bos leefde, maar daar al zijn herfstblaadjes was verloren van zijn zelfgemaakte ketting door de harde wind. En nu hadden de peuters beloofd om de beer te helpen zoeken naar herfstblaadjes, zodat hij niet meer verdrietig hoefde te zijn. En daar vonden zij dan als laatste op hun tocht de beer. Als beloning deelde deze vriendelijke beer berenchipjes uit aan de inmiddels hongerige peuters en eindigde deze tocht.

Advertenties uit de krant