Richard Hondebrink.
Richard Hondebrink. Foto:

Afscheid van EVA raadslid Richard Hondebrink

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Voor aanvang van de raadsvergadering op 22 april hebben de raad en het college afscheid genomen van raadslid Richard Hondebrink van EVA. Richard was ruim zes jaar actief in de politiek. In 2018 werd hij burgerraadslid en in 2019 raadslid van EVA. 

Hij heeft het stokje overgedragen aan Floor van der Kemp.

“Het is een mooie periode geweest”, zegt Richard. “Ik heb het altijd als tijdelijk gezien. Je merkt dat er na een bepaalde periode zaken gaan herhalen. Daarnaast kost het veel energie en motivatie. Naast de vergaderingen zijn er veel overleggen en is er altijd vel papierwerk om door te nemen. Het is een mooi moment om me op andere zaken te focussen.”

Richard is trots op het feit dat hij samen met fractie van EVA zich niet heeft laten leiden door emoties, maar altijd aan het financiële verhaal heeft vastgehouden. “In de afgelopen zes jaar zijn er veel grote besluiten genomen ten opzichte van woningbouw. Hierin hebben wij als EVA een vasthoudende positie gehad. Neem bijvoorbeeld het omklappen van de voetbalvelden van De Omloop. We hebben echt gekeken naar wat goed is voor iedereen, ook voor de mensen die niks met voetbal hebben.”

Richard gaat eerst zijn hoofd leegmaken en zal de politiek vanaf de zijlijn zeker nog wel een beetje blijven volgen, maar denkt ook dat er weer nieuwe dingen op zijn pad zullen komen. “Ik doe ook al zes jaar vrijwilligerswerk bij Stichting Samen Lachen in Rotterdam. Deze stichting verzorgt uitjes voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar waarbij dat vanuit de thuissituatie niet mogelijk is. Het is heel dankbaar en gezellig werk. Je betekent echt iets voor de kinderen en ouders. Daarnaast geef ik ook rondleidingen in Fort 1881 in Hoek van Holland.”

Floor van der Kemp.

Advertenties uit de krant