Afbeelding

16e Benefiet Bridgefestival in Poortugaal een succes

Algemeen

POORTUGAAL - Zaterdag 20 april organiseerden de Bridgeclub De Stokpaartjes uit Rhoon en de Lionsclub Rhoon Oude-Maas hielden zaterdag 20 april, voor de zestiende keer hun Benefiet Bridgedrive in Poortugaal.

Voor de recreanten, maar ook voor de beste bridgers was het, naast het leveren van een prestatie, vooral te doen om zich in een gemoedelijke sfeer te vermaken. Het festijn vond plaats in De Brinkhoeve in Poortugaal. Met 64 bridgers in drie lijnen was het toernooi goed bezet. In alle lijnen waren er leuke prijzen en er werd gestreden om het Kampioenschap van Albrandswaard. Winnaars van de titel: Jos de Leeuw en Lia Zwaan. Zij worden vereeuwigd op de felbegeerde wisselbeker.

Ook dit jaar werd de inwendige mens geheel verzorgd door vrijwilligers van de Lionsclub Rhoon Oude-Maas met een hapje, een drankje en een uitgebreid lunchbuffet. Ook gastvrouw Joke de Ruiter van De Brinkhoeve en haar personeel maakten het extra feestelijk. 

De opbrengst van het bridgefestival is dit jaar bestemd voor het Hospice de Liefde in Rotterdam en de Stichting EsSaJo die samenwerkt met de Kansgroep. Zij zetten zich in om gezinnen te ondersteunen en De Kansgroep om onderwijs te geven aan zogenaamde ‘thuiszitters’, die na enkele jaren van educatie en socialisatie weer kunnen instromen in het reguliere basisonderwijs. Door sponsors, het gul kopen van lootjes en niet in de laatste plaats, het genoemde verzorgen van de catering door de Lions is de opbrengst dit jaar 1388,17 euro.

De deelnemers en de organisatie kijken terug op een geweldige dag. 

Advertenties uit de krant