Afbeelding

Modderige veldrit en crossloop

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op zaterdag 15 oktober vond bij Abel Tasman en het klimbos weer de jaarlijkse Veldrit van Albrandswaard plaats. Het evenement trok tweehonderd deelnemers bij de veldrijders en zestig sportievelingen die aan de Tempelrunners Crossloop meededen. Het parcours werd de vrijdag ervoor uitgezet en toen leek het nog een snelle cross te worden. Echter, in de nacht van vrijdag op zaterdag begon het flink te regenen en veranderde het snelle parcours in een drassige omloop.
Een geluk voor de echte crossliefhebbers, maar ook voor de toeschouwers want tijdens de cross bleef het droog. 
De amateurs/sportklasse-renners gingen om 10:30 uur als eerste van start. Yannick Runhart bleek daarin de snelste te zijn voor Jordy Luisman en Eddy van IJzendoorn. Een uur later nam Micha de Vries bij de masters 40+ de bloemen in ontvangst ten koste van oud-prof Erik Dekker. Bij de vrouwen won Mascha Mulder voor Suzanne Meistrok en Lana Verberne. Puck Pieterse won bij de nieuwelingen-meisjes, Luke Verburg toonde zich de sterkste bij de nieuwelingen.
Er werd niet alleen gefietst door de modder, maar ook hardgelopen. Ruim zestig deelnemers deden mee aan de twaalfde editie van de Tempelrunners Crossloop. Organisator Henk Kerkhof had een mooi parcours uitgezet van in totaal twee kilometer per rondje. Maximaal kon men vier rondjes lopen. Op die afstand bleek Eric Wolfert na bijna 34 minuten de snelste te zijn. De atleet van AV Flakkee won voor Tijn Huberts en Cornelis Verboom. Marieke Dohle won bij de vrouwen.

Afbeelding

Advertenties uit de krant