De alcoholbrillen zorgden voor grote hilariteit.
De alcoholbrillen zorgden voor grote hilariteit.

Alcoholbrillen vallen in de smaak

Algemeen

RHOON - Het een gezellig druk tijdens de ChillZone van afgelopen vrijdag in wijkcentrum Portland. Naast gamen, youtube kijken, tafeltennissen en schilderen viel de nieuwe activiteit 'alcoholbrillen' heel goed in de smaak.

Speciale brillen
Onlangs heeft het Jongerenwerk een koffer met alcoholbrillen aangeschaft. Deze brillen bootsen het effect na van het onder invloed zijn van alcohol.

Er zijn drie verschillende brillen met elk een andere sterkte (promillage). Met behulp van deze speciale brillen moeten vervolgens allerlei opdrachten worden uitgevoerd zoals bijvoorbeeld het lopen over een rechte lijn, een telefoonnummer zoeken op je telefoon of het oprapen van een voorwerp (sleutel) dat op de grond ligt.

Hilariteit
De brillen zorgden tijdens de ChillZone natuurlijk voor de nodige hilariteit, maar de deelnemers merkten ook dat het nog niet zo gemakkelijk was om alle handelingen gecoördineerd uit te voeren.

Tijdens het Beach Event Albrandswaard werden de brillen voor het eerst geïntroduceerd. Ook toen waren de kinderen enthousiast en reageerden de aanwezige ouders positief op dit initiatief.

Bewustwording
De alcoholbrillen zijn een onderdeel van de preventieles alcohol die het Jongerenwerk heeft ontwikkeld. Deze les is geschikt voor kinderen vanaf groep 7 en 8 en wordt op aanvraag verzorgd op de basisscholen in Albrandswaard. Het Jongerenwerk hoopt met deze alcoholbrillen op een ludieke manier een bijdrage te kunnen leveren aan een stukje bewustwording. Tevens gaat het Jongerenwerk via de facebookpagina @preventiealbrandswaard allerlei informatie verzamelen en delen rond het onderwerp alcohol.

Advertenties uit de krant