Locatie oude Veerhuys.
Locatie oude Veerhuys.

Uitbreiding Don Boscoschool gaat 4,2 miljoen kosten

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De gemeenteraad heeft in de vergadering van 18 december 2023 de locatie bepaald voor de uitbreiding van de Don Boscoschool op de locatie Veerhuys aan de Dorpsdijk 238 in Rhoon.

Aan de raad wordt nu gevraagd om een krediet van 4.274.487 euro beschikbaar te stellen voor de permanente uitbreiding van de Don Boscoschool en de kapitaallasten te dekken uit de stelpost nieuw beleid.

Tijdens de commissievergadering van maandag 8 april werden er vragen over dit krediet gesteld aan wethouder Mieke van Ginkel. Martijn Heezen van StemLokaal vindt het plan niet besluitrijp en hoopt dat de andere raadsleden dit ook zien. ‘’We weten helemaal niks, enkel wat het kost”, zei Heezen. ‘’Ga eerst die onderzoeken doen, maak een plan, laat schetsen maken en dan kunnen we het controleren en een beslissing maken.”

Andrea Bovens van GroenLinks/PvdA stelde dat het erg lastig is om dit raadsvoorstel te beoordelen zonder dat ze weten hoe het met de randvoorwaarden staat zoals de verkeersveiligheid, parkeersituatie, gymaccommodatie en de speelruimte. 

Mieke van Ginkel liet weten dat zij verkeersveiligheid heel belangrijk vinden en dat hier zeker rekening mee gehouden wordt. Er wordt al gekeken om van de Thijsjesdijk een fietsstraat te maken.

De architect wordt gezocht nadat het bedrag van ruim vier miljoen vrij gemaakt is. Dan worden er ook schetsen gemaakt en aan de raad overlegd. 

Ook gaf de wethouder aan dat er begrip en aandacht is voor de zorgen van omwonenden. ‘’We zullen die zorgen proberen weg te nemen of op te lossen. Binnenkort ga ik met deze bewoners in gesprek.”

Op 22 april komt dit onderwerp terug in de raadsvergadering als bespreekstuk.

Advertenties uit de krant