Afbeelding

Erfgoed van Rhoon magazine

Algemeen

RHOON - De VVPA heeft in samenwerking met gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon in 2023 het waardevolle magazine ‘Erfgoed van Rhoon’ uitgegeven. Het magazine omvat de ontstaansgeschiedenis van de polders met vele interessante wetenswaardigheden.

In de fraaie bijlage ‘Bijnamen van Rhoonaars’ vindt men een verzameling van 500 bijnamen uit de 20e eeuw. Tijdens de Polderdag 2023 werd het eerste magazine overhandigd aan wethouder Richard Polder.

Regelmatig staat de VVPA op evenementen om het magazine te promoten. Nieuwe leden van de vereniging ontvangen een gratis exemplaar. Niet-leden kunnen het magazine samen met de 500 bijnamen kopen bij Primera in Rhoon voor 19.90 euro.

Lees meer over de historie en wetenswaardigheden van de polders hier: [link naar de website van de VVPA/historie] of over de gebouwen en boerderijen hier: [link naar de website van de VVPA/gebouwen].

Buijtenlandse Erfgoed: “Je moet het verleden kennen om het heden te begrijpen.” Het behouden en versterken van de cultuurhistorie zijn belangrijke pijlers van het Streefbeeld van het Buijtenland van Rhoon. De Vereniging Vrienden Polder Albrandswaard (VVPA) houdt de geschiedenis van het Rhoons polderlandschap op verschillende manieren levend.

Dit mooie magazine biedt een waardevol inkijkje in het ontstaan en de ontwikkeling van een uniek polderdorp en -landschap, maar ook in de sterke betrokkenheid van de bewoners bij het gebied.

Ontdek wekelijks een boeiend verhaal uit het Erfgoed magazine in de nieuwe rubriek ‘Buijtenlandse Erfgoed’ op de website van de Gebiedscoöperatie

https://www.buijtenland-van-rhoon.nl/geschiedenis/

Lees meer over historie wetenswaardigheden van de polders hier https://www.vvpa.nl/historie/ of over de gebouwen en boerderijen hier https://www.vvpa.nl/gebouwen/

Advertenties uit de krant