FotoSjors. 2011 Koninginnedag.
FotoSjors. 2011 Koninginnedag.

Ouderwets gezellige Koningsdag in Park van Rhoon komt terug

Algemeen

Door Astrid Potuijt

RHOON - Al zeker een jaar of tien is er niet meer veel te beleven tijdens Koningsdag - voorheen Koninginnedag - in het Park van Rhoon. De vrijmarkt bij Het Kleine Badje is altijd groots en goed bezocht, maar de activiteiten in het Park van Rhoon zijn zo goed als verdwenen. Maar daar komt vanaf dit jaar verandering in.

Jillian Sant - Barendregt en Emile Barendregt hebben de koppen bij elkaar gestoken. Ze koesteren warme herinneringen aan de tijd dat ze nog Koninginnedag in het park vierden en zouden dat graag terug zien. ‘’Een echt dorpsfeest waarbij er voor alle leeftijden wat leuks te doen is”, zegt Jillian. Een feest met een zeskamp, oud-Hollandse spelletjes, versierde fietsen, live muziek, foodtrucks, old timers en touwtrekken over de singel heen.”

Het bleek dat een aantal ondernemers tegelijkertijd ook het initiatief heeft genomen dat er echt weer wat in Rhoon moest gaan gebeuren. Dus zijn ze aan elkaar gekoppeld en zijn ze met elkaar een Oranje Comité begonnen.

‘’Koningsdag terug in het park”, zegt Jillian.  ’’Een feest voor jong en oud, ouderwets gezellig; zo moet het zijn! Met de programmering brengen we bewoners (weer) met elkaar in contact. Het beloofd een gezellige dag te worden. Nu nog duimen voor mooi weer.”

Het comité kan dit niet allemaal alleen doen. ‘’We zijn afhankelijk van donateurs en sponsors om er iets moois van te maken. We hebben sponsorpakketten voor ondernemers. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een spel adopteren en krijgen naamsvermelding. Sponsorpakketten zijn er voor 500 euro, 250 euro en 100 euro. Maar uiteraard is iedere bijdrage welkom. Tot nu toe is er al veel enthousiasme. De meeste Rhoonaren willen het feest terug in het Park.”

‘’Er moet serieus veel geregeld worden. Denk aan een springkussen, toiletten, een tent. We zijn wel enorm blij met hoe het park nu is ingericht en perfect werkt als evenemententerrein.”

De dag begint om 10 uur met de Aubade. ‘’Dan willen we heel graag dat de kinderen met versierde fietsen naar het park komen. Heerlijk ouderwets en precies zoals het vroeger altijd was.”

‘’Misschien zijn er nog bijvoorbeeld sportverenigingen die een clinic willen geven”, voegt Jillian toe. ‘’Hoe meer er te doen is, hoe leuker het zal zijn.”

Het comité heeft ontzettend veel plannen en ideeën. ‘’Het hangt of staat met het aantal sponsors en donaties die we zullen ontvangen. Voorlopig staat er een programma klaar voor 27 april waar nog van alles aan toegevoegd kan worden.”

Informatie

Houd De Schakel en de website www.konings
dagrhoon.nl in de gaten voor de ontwikkelingen. Informatie, sponseren of meehelpen? Mail naar info@
koningsdagrhoon.nl.

Voorlopig programma

10.00-11.00 Aubade m.m.v. Volharding
11.00-12.00 Koffie met oranjebitter
11.30-11.45 Uitreiking versier-je-fiets-wedstrijd en oranjepuzzel
12.00-14.00 Kinderspelen
12.00-16.00 Doorlopende programmering o.a. springkussen, suppen, haarstyling, tattoart, BMX en silent disco
13.00-14.30 Livemuziek: jazzband
13.00-15.00 Zeskamp door Sam3dFit
13.00-15.00 Oldtimers
14.30-17.00 DJ
17.00-19.00 Livemuziek: zanger

Doorlopend: Kleedjesmarkt Vereniging Zwembad Rhoon
Doorlopend: Horecaplein

Sprietlopen over de singel bij de Klepperwei tijdens Koninginnedag 1975. Foto: Oudheidkamer Rhoon Poortugaal.

Advertenties uit de krant