Het veld van VV Rhoon.

Strootman schiet Rhoon naar vierde overwinning op rij

Algemeen

RHOON - Zaterdag heeft Rhoon zijn vierde overwinning op rij geboekt. Het was met 1-0 te sterk voor de mannen van Seolto.

Op een mooie zonnige dag was er nog een kleine hoop om plek 8 te veroveren en zodoende handhaving veilig te stellen. Rhoon moest hiervoor zelf winnen en OSV Oud-Beijerland moest uit verliezen tegen Internos.

De goed leidende scheidsrechter van Drunen floot stipt om 14.30 voor het beginsignaal. Het beginsignaal werd door Rhoon pas een kwartier later echt begrepen. Het eerste kwartier was namelijk heel slordig en Rhoon kwam er totaal niet aan te pas. Seolto werd gevaarlijk uit standaardsituaties maar dit leverde geen goal op.

Na een kwartier kreeg Rhoon meer grip op de wedstrijd. Wat uiteindelijk resulteerde in een keurige 1-0. De aanval werd goed ingeleid door een oplettende Riedijk die goed ingreep. De bal meegaf aan de linkerkant waar Zwaan met een puike voorzet Strootman bediende. De aanvoerder van Rhoon wist wel raad met deze kans en schoot de bal keurig tegen de touwen. Verder was het een matige eerste helft en ging Rhoon gelukkig rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust was het Rhoon dat de wedstrijd domineerde in balbezit. De kansen waren ook niet meer op 1 hand te tellen, maar wonder boven wonder bleef de score steken op 1-0.

Na een kleine inschattingsfout van Feshaye was het Seolto dat gevaarlijk voor de goal kwam. De inzet werd uitstekend gepareerd door van Wassenaar en zo kon de keeper van Rhoon ook zijn doel schoonhouden. Toen Heijboer 10 minuten voor de tijd onreglementair werd neergehaald kreeg de laatste man van Seolto zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig het veld verlaten. Rhoon wist van de man meer situatie echter niet te profiteren, dankzij uitstekend keeperswerk van de Seolto’se sluitpost. Hij pareerde onder andere ballen van Strootman en Tibboel wat voor de foto’s fraaie beelden opleverden.

Al met al was het een terechte overwinning en zo gaat Rhoon met een goed gevoel de nacompetitie in. Het wist zijn laatste vier wedstrijden van de competitie winnend af te sluiten. Helaas was het niet genoeg voor rechtstreekse handhaving, want OSV wist ook met 1-0 te winnen.

Op zaterdag 10 juni speelt Rhoon thuis tegen Tholense Boys.

Mocht Rhoon deze winnen zal de finale op zaterdag 17 juni gespeeld worden op neutraal terrein.

(tekst: Roy van der Schee)