Afbeelding

Geocaching: Schat zoeken á la 2023

Algemeen

Een schat zoeken, dat klinkt als een kinderdroom. En met de app Geocaching kan je die dromen uit latenkomen. Samen met Roos (10), Charlotte (10) en Tara (8) probeerden we de app uit. Eens kijken of het net zo leuk is als het klinkt.

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waarin de digitale en de echte wereld elkaar ontmoeten. Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kan je precies zien waar er schatten verstopt liggen. Via de gps-coördinaten vind je de weg naar de verborgen schatten. 

Wij besloten in Ridderkerk te gaan zoeken. We vonden er een aantal die dichtbij elkaar lagen. Met de telefoon in hun hand, volgden de meiden de pijl om naar de juiste plek te lopen. De eerste schat, was meteen een hele lastige. We kwamen bij een vogelhuisje uit waar een cijferslot aanhing. Door middel van hints in de app, kwamen we er na een tijdje achter hoe we de code moesten kraken. De meiden rekenende het uit. Zo werd er ook nog een rekenles gecombineerd met de speurtocht. Het slot sprong open en ze vonden een doosje met daarin een boekje waarin ze hun naam konden schrijven. 

Nadat ze dit gedaan hadden, gingen we op zoek naar de volgende schat. Dit keer kwamen we dicht bij de Maranthakerk uit. Na een tijdje zoeken, kwam Koster Piet Louter naar buiten. Hij gaf een paar extra hints, waardoor de meiden deze schat ook vonden. Omdat het half maart was en best erg koud, werden we uitgenodigd om een warme chocolademelk te komen drinken. Dit lieten we ons geen twee keer zeggen. Nadat we waren opgewarmd en de koster uitbundig hadden bedankt, vervolgden we onze weg naar de derde en laatste schat van deze dag.

Ook deze was op een leuke plek verstopt en het duurde even voordat we de hints doorhadden en de schat vonden. Het was enkel een plastic koker met een briefje erin, maar dat maakte niks uit. Het schat zoeken was een groot succes geweest.

We waren twee uur buiten onderweg geweest, hadden ruim 8.000 stappen gezet, moesten moeilijke sommen oplossen en de weg vinden. Toen de meiden weer achterin de auto zaten, lieten ze weten dat het erg leuk hadden gevonden en dit nog wel een keer wilden doen. 

Wil je ook een keer Geocashen? Installeer dan de app en ga op pad. Vergeet niet om een pen mee te nemen om je naam op de briefjes in te vullen. Voor kinderen alleen zal het vrij lastig zijn omdat sommige ‘schatten’ heel hoog verstopt liggen en sommige hints echt moeilijk zijn. Maar als gezin is het een superleuke dagbesteding. 

Bekijk hier de video:


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant