Afbeelding

Fattory haalt gratis VET op

Algemeen

RHOON - Afgelopen december is Fattory gestart met pilots voor de studenten startup Fattory. Tijdens de opleiding ondernemen op de Hogeschool in Rotterdam leren ze hoe je concepten kan valideren door te testen. Albrandswaard en Barendrecht waren de eerste twee gebieden waar ze aan de slag gingen. Inmiddels hebben de studenten bij meer dan 100 mensen (frituur)vet en olie opgehaald. 

Fattory haalt (frituur)vet en olie op bij huishoudens, omdat deze nog veel te vaak door het riool worden gespoeld. Er zijn op dit moment wel inleverpunten bij supermarkten en snackbars, maar veel mensen ervaren het als een drempel om het (frituur)vet en/of olie daar in te leveren. Meer dan 60 procent komt nog steeds in het riool of bij het restafval terecht. Dit terwijl het (frituur)vet en olie hartstikke goed gerecycled kan worden. Wanneer het wordt ingeleverd worden er biobrandstoffen van gemaakt. 

Eind mei studeren ze af, maar voor nu zijn ze nog volop aan het experimenteren om Fattory te verbeteren. 

Zaterdag, 25 maart is de eerstvolgende ophaaldag. Ze halen al het (frituur)vet en/of olie gratis op met de bakfiets. Inschrijven via www.fattory.nl.

Uit de krant

Advertenties uit de krant