Afbeelding
Foto:

Gevarieerd programma Muziek op Rhoon

Algemeen

RHOON - Zaterdag 24 juni vindt de zesde editie van het festival Muziek op Rhoon plaats, hét jazz/blues/funk/soul muziekfestival van Albrandswaard en omstreken.

De lokale coverband Los Zand zal de aftrap doen. Zij staan garant voor een feestelijke stemming en de dansschoenen kunnen direct uit het vet. 

Er wordt afwisselend op twee podia geprogrammeerd. Diverse artiesten uit binnen- en buitenland zorgen zo voor een continue stroom van muziek. Jonge opkomende muzikanten op weg naar een hopelijk roemrijke carrière en ouwe rotten in het vak gaan het publiek trakteren op een fantastische mix van muziek. 

De jonge artiest Boaz trad afgelopen zomer op in het tv-programma Matthijs Gaat Door waar hij met de Sven Hammond Band een indrukwekkend optreden gaf. Boaz komt op het festival zijn country/blues/soul repertoire presenteren inclusief zijn nieuwe single ‘Maggie’.

De volgende band is Arp Fruque, een band samengesteld door de Rotterdamse multi-instrumentalist Niels Nieborg. De muzikanten hebben roots uit alle windstreken en spelen dansbare funk, met uitstapjes naar afrobeat, disco, funana en reggae. Dat wordt net als bij het festival van 2019 weer swingen.

Ook Michael Varekamp is een bekende. Vorig jaar stond de band The Legends Ft Michael Varekamp op het podium van het festival, komende editie komt Michael Varekamp met de Hammond Vibes jazz kunsten vertonen. Altijd goed voor een spektakel.

Van jazz naar R&B/ soul/pop/hiphop met Nikki Hill. Deze Amerikaanse zangeres treedt dit jaar op bij het Holland International Blues Festival in Grolloo en komt twee weken later naar Muziek op Rhoon. Ze staat garant voor een energievol optreden met haar uitstekende stemgeluid en haar aanstekelijke passie voor muziek.

Southern Avenue speelt een krachtige combinatie van blues, R&B, gospel en soul. Denk aan de groove van Tony Joe White met elementen van Creedence Clearwater Revival, Destiny’s Child en Tina Turner. Deze band uit Memphis, Tennessee is uniek in hun soort. 

Als hoofdact zal de Amerikaanse Anastacia optreden. Zij zingt een mix van soul, pop en rock. Haar grote hits ‘I’m out of love’, ‘Not that Kind’ en ‘Left Outside Alone’ en haar duet ‘I belong to you’ zullen door velen worden meegezongen op het festival. Anastacia staat over de hele wereld bekend om haar krachtige stem en haar ongelooflijke stage-performance. 

Naast deze line-up is er nog plek voor een surprise act en twee sets van een dj. En niet te vergeten heerlijke hapjes en goed verzorgde drankjes op het mooi aangekleedde terrein in de groene omgeving aan de Oude Maas.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.muziekopRhoon.nl

Uit de krant

Advertenties uit de krant