bsh_vivi
bsh_vivi

Groot feest bij JA21

Algemeen

REGIO - Gespannen keken de leden van JA21 in Den Bosch naar de binnenkomende uitslagen. De partijtop had besloten om naar de provincie te gaan waar Joost Eerdmans en Annabel Nanninga de partijleden enthousiast toespraken. De complete fractie van de provincie Zuid-Holland inclusief de Zuid-Hollandse waterschappen waren gebroederlijk afgereisd en te vinden in de Brabantse gemoedelijkheid. 

Een van de feestende aanwezige was Frans van Zaalen. Hij was zowel verkiesbaar voor de provincie op positie 10, als voor de waterschappen op nummer vier. ,,Wij zijn onwijs trots op het neergezette resultaat” aldus Frans van Zaalen. ,,Zowel landelijk als bij ons in Albrandswaard. Wij feliciteren van harte de collega’s van BBB, want dit is echt een aardverschuiving in het politieke landschap. We hebben eerst een drankje op ons gedaan en daarna er een op collega’s van BBB. Nederland heeft gekozen en wil het anders zien. De komende periode zal gaan uitwijzen hoe dat eruit komt te zien.”

In Albrandswaard bleef de VVD weliswaar nipt de grootste partij, echter wel met een verlies van 2,6 procent stemmen. Op de hielen gevolgd door de grootste nieuwkomer de BBB met 13,6 procent van de stemmen. Direct gevolgd door JA21 met 11,7 procent. Daarmee is Albrandswaard procentueel het belangrijkste bolwerk voor JA21 van Zuid-Holland en na gemeente Edam-Volendam zelfs de runners-up gemeente van het land. In Albrandswaard kreeg Frans van Zaalen met ruim 362 stemmen voor de provincie en 542 stemmen voor het waterschap een overduidelijke grote steun van zijn dorpsgenoten. 

Frans: ,,Ik ben vereerd dat ik namens JA21 de gemeente Albrandswaard mocht vertegenwoordigen en de steun die ik van iedereen uit Rhoon en Poortugaal daarbij heb gehad. Bij deze wil ik iedereen bedanken!”

Advertenties uit de krant