Afbeelding

Help mee met het nieuwe griendje

Algemeen

RHOON - Er komt een nieuw griendje in Rhoon en vereniging De Carnisse Grienden (DCG) heeft dit project omarmd! In samenwerking met het Buijtenland van Rhoon gaan zij zich ontfermen over dit nieuwe wilgenbos.

Aan de Schenkeldijk ligt een stukje land te wachten totdat de vereniging deze winter de handen uit de mouwen zal steken om een nieuw griendje in te richten. Op deze plek heeft ooit al een geriefbosje met wilgen gestaan, waarvan het hout werd gebruikt voor het maken van gereedschap of in de kachel. De (her)ontwikkeling van dit griendje is speciaal en voor DCG een manier om een vrijwilligersgroep/werkgroep samen te stellen die zich aan dit stukje land gaat binden. Lid Renée Rooijmans zal deze groep begeleiden.

Binnenkort worden 500 wilgen uitgezet in dit griendje.

Op woensdag 15 februari tussen 14 en 16.30 uur en op zaterdag 18 februari tussen 10 en 16 uur gaan ze aan de slag. Er zal genoeg te doen zijn en er zijn klussen voor kinderen én volwassenen. Aanmelden kan via de gegevens onderaan.

Dit griendje zal nadrukkelijk functioneren als een levende wilgen tentoonstelling door middel van een diversiteit aan wilgensoorten, verschillende knot-technieken en zelfs een wilgenbank om van het uitzicht te genieten. Ook zal de werkgroep door de seizoenen heen activiteiten organiseren die de nadruk leggen op het ambachtelijk gebruik van wilgenhout met als doel deze bijzondere cultuurhistorie beleefbaar te maken. Ook zal de geneeskrachtige werking van wilgenbast aandacht krijgen in workshops en eventuele streekproducten

Aanmelden via vrijwilligers@carnissegrienden.nl.

Advertenties uit de krant