Afbeelding
Foto:

Fattory haalt vet gratis op

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Vorige week donderdag was een spannend moment voor team Fattory. Jong Ondernemen organiseerde een pitch battle waar Student Companies uit heel Zuid-Holland aan mee deden. Na een enthousiaste pitch was het nog even wachten op de uitslag.

“Trots kunnen we vertellen dat we vierde zijn geworden, met een speciale benoeming voor onze vette pitch. Met de tips van de jury gaan we vol positieve energie onze pitch voorbereiden voor de wedstrijd Student Company van het jaar”, vertellen de studenten.

Fattory haalt (frituur)vet en olie op bij huishoudens, omdat deze nog veel te vaak door het riool worden gespoeld. Er zijn op dit moment natuurlijk wel inleverpunten bij supermarkten en snackbars, maar veel mensen ervaren het als een drempel om het (frituur)vet en/of olie daar in te leveren. Meer dan 60 procent komt nog steeds in het riool terecht. Dit terwijl het goed gerecycled kan worden. Wanneer het wordt ingeleverd worden er biobrandstoffen van gemaakt.

Op 28 januari 2023 is de eerstvolgende ophaaldag. “We halen al het (frituur)vet en/of olie gratis op met de bakfiets. Dus heb je nog gebruikt (frituur)vet en/of olie thuis staan? Dan helpen wij je graag om daar op een verantwoordelijke manier van af te komen. Schrijf je VET eenvoudig in via: www.fattory.nl .”

Uit de krant

Advertenties uit de krant