Afbeelding

INGEZONDEN: Waar blijft de container?

Algemeen

Er stond een prachtig stukje in de Schakel over onze dementievriendelijke gemeente Albrandswaard.

We zijn zelfs sinds september officieel een dementievriendelijke gemeente. Echt het stond er . Officieel.

Een stukje verder stond ook dat 70 % van de mensen ‘gewoon’ in de wijk wonen. De gemeente geeft ook aan dat ze na blijft denken hoe ze er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen zijn.

Echt een heel mooi stukje.

Alleen vraag ik voor de mensen die in de Vierspan en de Tweespan wonen (waar misschien de meeste kans is dat er mensen wonen met beginnende dementie) die bijna allemaal met een rollator lopen of op zijn minst moeilijk ter been zijn, al bijna een jaar of er misschien een container geplaatst kan worden waar de mensen hun vuilniszakken in kwijt kunnen. Er is beloofd dat de container er in november zou staan.

Er heeft een container gestaan, maar die is door diezelfde dementievriendelijke gemeente weggehaald. En nu moeten de mensen van de aanleunwoningen een heel eind lopen met hun vuilniszak, om voor 1 euro en 15 cent per keer hun vuil weg te brengen. Nu komt de winter eraan, dus eerder kans op gladheid. De mensen durven of kunnen niet meer naar buiten en waar blijven ze dan met hun vuilniszak? Wie wil het op zijn geweten hebben dat er mensen vallen en iets breken?

Dus gemeente; als jullie echt zo dementievriendelijk zijn als er in het stukje staat, mag er dan ook een vuilcontainer in de buurt van de oudere mensen, die nog zelfstandig wonen?

Astrid van Rosmalen

Advertenties uit de krant