Afbeelding

INGEZONDEN: Mooi gebaar

Algemeen

Als bestuur van de Poortugaalse IJsclub zijn er momenten van koude rillingen, nee, nog niet van de kou maar door een overhandiging van een cheque door Huib en Leo.

Wij waren zeer blij maar ook verrast door dit mooie gebaar, waar zij zeker alle schaatsliefhebbers groot en klein een plezier mee doen.

Huib van Dijk heeft samen met Leo van Gelder, leden van de Shell Burenraad, het doel bepaald. Voor iedere vergadering die ze van de Shell Burenraad bijwonen, krijgen zij een bedrag dat ze aan een goed doel mogen schenken. Dit jaar werd er gekozen voor Stichting Poortugaalse IJsclub met een cheque van 1500 euro.

Wij Stichting Poortugaalse IJsclub opgericht 8-1-1901 zorgen met veel vrijwilligers en bestuur voor veel schaatsplezier voor veel mensen in onze gemeente en randgemeentes, nu is het de laatste jaren wat lastig met het verkrijgen van ijs, de echte winters blijven achter, zo ook onze inkomsten, maar de vaste lasten blijven, en ook onderhoud blijft hoognodig.

Het bestuur doet er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden en inkomsten te genereren, zoals verhuur van de kantine, voorverkoop abonnementen via de plaatselijke middenstand in Rhoon en Poortugaal. Ook krijgen wij af en toe een donatie van schaatsliefhebbers, al met al net genoeg om de vaste lasten te dekken.

Maar er is ook groot onderhoud nodig zoals de door wind aangedreven watermolen, de ledverlichting en de ijsbaan zelf.

Hopende op een mooi schaatsseizoen.

Bestuur Stichting Poortugaalse IJsclub.

Uit de krant

Advertenties uit de krant