Afbeelding

Rhoon in Italiaanse sferen

Algemeen

RHOON - Een groep inwoners uit Rhoon en omgeving maakt ieder jaar een reis in het buitenland. Zo waren zij enkele jaren geleden in Barga, een mooi oud stadje in Toscane. Daar bezochten zij een huisconcert (eigenlijk een palazzo-concert) dat gegeven werd door een drietal inwoners van Barga. Het was een onvergetelijke avond en toen is direct afgesproken dat er een concert in Rhoon georganiseerd zal worden voor deze musici. 

Dat concert gaat plaatsvinden op 1 oktober in de Dorpskerk Rhoon met de titel ‘Italian Romance’.

Operamelodieën en pianomuziek met als thema: Italië. Deze muzikale avond wordt uitgevoerd door: de sopraan Marika van der Meer, de bariton Bruno Caproni en de pianist Julian Evans.

De concert pianist Julian Evans zal stukken vertolken van Franz Liszt ‘Le jeux d’eau de la Villa D’Este’ en de ‘Barcarolle’ van Frederic Chopin. Het zijn prachtige stukken met schitterende pianistische effecten die maestro Evans met ongeëvenaarde stamina en tegelijk tedere aanslag als geen ander zal weten te vertolken. Maestro Evans heeft enorm veel opnames op zijn naam staan waaronder bij Hyperion records, La Vergne Classics, Organum Classics met opnames van Liszt, Rachmaninov, Ravel, Chopin en Tchaikovsky.

Het Programma eindigt met Puccini: de aanstekelijke Walz-aria van Musetta en Nostalgische aria’s zoals ‘Mamma’ van Bixio (Het liedje van Heintje)

Kaarten, à 25 euro kinderen gratis via Wijnhuis Rhoon en bij Dierenkliniek den Otter (Dorpsdijk 16). Verder zijn kaarten online te bestellen via www.klassiekinrhoon.nl

Voor klanten van dierenkliniek den Otter is een aantal vrijkaarten beschikbaar. Deze kaarten kan men aanvragen door een mail te sturen naar: balie@dierenkliniekdenotter.nl.

Uit de krant

Advertenties uit de krant