Afbeelding

Beide teams een punt

Algemeen

POORTUGAAL - sv Poortugaal speelde zaterdag thuis tegen Jodan Boys uit Gouda. Beide ploegen wisten uit het eerste kwartier de nodige kansen te creëren. Het werd daarmee al snel een leuke wedstrijd voor het publiek.

In de 17e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop nadat de doelman van Jodan Boys in het Smally Lake onreglementair ten val had gebracht. Jeffrey Duijnstee schoot de penalty onberispelijk in. Een kwartier later dachten de bezoekers aan de gelijkmaker, maar de verdediging van sv Poortugaal wist tot de rust knap overeind te blijven.

Na zo’n 10 minuten in de tweede helft was er door een blessure van Marvin Nootenboom van sv Poortugaal een keeperswissel nodig. Ruben Roodnat kom binnen enkele minuten twee keer zijn talent tonen. In de 66e minuut wist hij een hoge bal knap over zijn doel te tikken. Toch was het na een klein half uur in de tweede helft raak. Uit een halve omhaal wist invaller Mohammed Bellahcen de 1-1 aan te tekenen.

Bjorn Wagenaar maakte daarna plaats voor Dirk Kusters. Even later scoorde Smally Lake op prachtige wijze de 2-1, nadat hij met een onnavolgbare passeerbeweging met een loepzuiver schot in de rechterbovenhoek de verdediging van Jodan Boys het nakijken gaf.

De slotfase leek daarmee op een schaakspel uit te draaien, alhoewel Jodan Boys de druk voorzichtig probeerde op te voeren.

Na 90 minuten gaf de scheidsrechter aan dat er vijf minuten blessuretijd zou zijn. Een hoekschop leverde Poortugaal ongelukkig een tegentreffer op. Ineens was de stand daarmee weer in evenwicht: 2-2. Dat was tevens de eindstand en zo hielden sv Poortugaal en Jodan Boys elk een punt aan het duel over.

Op 24 september speelt sv Poortugaal 1 bij Achilles Veen. Aanvang 14.30 uur.