Afbeelding
Foto:

Knuffel een leeuw bij Intratuin

Algemeen

RHOON – Een leeuw of een tijger aaien? Op safari is dat niet verstandig en in de dierentuin is het onmogelijk. Maar bij Intratuin in Rhoon is het deze zomer geen probleem. En kinderen vinden het prachtig.

Intratuin houdt deze zomer de Dierentuinweken. Tot en met 21 augustus staan op negen plekken in het tuincentrum levensechte replica’s van wilde dieren.

Met bedrijfsleider Wouter Kieskamp maken we vlak openingstijd een rondje door de winkel. Vlak na de ingang worden we opgewacht door een bewegende neushoorn. Hij maakt nog geluid ook. Dat maakt op kinderen heel veel indruk, weet Wouter. Maar op dit vroege uur zijn die er nog niet.
“Op woensdag, vrijdag en in het weekend zijn er de meeste bezoekers”, vertelt Wouter Kieskamp. Is het een succes? “Veel ouders zetten hun kind op de foto bij de dieren. Dat zegt genoeg.”

We lopen verder langs kamelen, een olifant en struisvogels. Hoog boven de tafels van de Kidsclub in het restaurant, zit een mandril. Tussen de planten staat een witte lama. “Maar die is van onszelf”, lacht Wouter.

De Dierentuinweken worden gehouden in het kader van het 50-jarig bestaan van de winkel. Het is een leuke zomeractiviteit voor de kinderen. Maar ook de medewerkers genieten ervan, vertelt Wouter. “Zij hebben de hoekjes met dieren naar eigen invulling gedecoreerd en gestyled. Dat is voor hen gewoon een feestje.”

Speurtocht

Voor kinderen zijn er drie verschillende vellen met opdrachten voor een speurtocht langs de wilde dieren. In de andere drie vestigingen van deze Intratuin-keten staan ook wilde dieren. Wie een stempelkaart van de vier vestigingen vol heeft, maakt kans op entreekaarten van onder meer Sea Life, Avifauna, Avonturenpark Hellendoorn en Dino Experience.

Tijdens de Dierentuinweken kunnen mensen hun eigen huisdier showen. Hiervoor is bij de ingang een aparte ruimte ingericht. Via de website van de winkel kan er een uur worden gereserveerd. “Pas was er een mevrouw met schildpadden. Daar kwamen veel mensen naar kijken”, vertelt Wouter Kieskamp.

Inmiddels is de winkel een uur open. Een snel rondje langs de dieren leert dat bijna overal ouders met kinderen staan. Ze zijn hard bezig om de vragen van de speurtocht te beantwoorden.

Papegaaien

Op zaterdag 20 augustus van 12 tot 16 uur komt Salvatore’s Papegaaienshow naar Intratuin Rhoon. Het is een show voor jong en oud. Er wordt door de papegaaien aan een draad gebalanceerd, kusjes gegeven op de wang, ze zitten op hoofd en schouders van kinderen, en er wordt met meer laagdrempelige activiteiten gevarieerd. Iedereen kan tussen de papegaaienshows door op de foto. Salvatore zorgt dan dat de papegaaien op de schouders van de kinderen en of ouders zitten.

De Dierentuinweken zijn nog tot en met 21 augustus bij Intratuin Rhoon, Stationsstraat 5 in Rhoon. www.intratuin.nl/intratuin-rhoon

Advertenties uit de krant