Afbeelding

Een halve marathon uit dankbaarheid voor Stichting Ambulancewens

Algemeen

POORTUGAAL - Gestimuleerd door collega’s rende Sietske Mantel uit Poortugaal afgelopen zondag een kwart marathon. Uit dankbaarheid voor wat Stichting Ambulancewens voor haar en haar vader heeft betekent, wil ze haar grens nog verder verleggen en voor Stichting Ambulancewens in juli de halve marathon lopen.

Sietske heeft haar omgeving en zichzelf verbaasd met de aanschaf van hardloopschoenen. Ze heeft best wat aan sporten gedaan, maar had altijd nog veel meer excuses om dit vooral niet te doen. Toch leverden de schaarse momenten die ze voor het hardlopen nam iets voor haar op; momenten om stil te staan bij de mooie herinneringen met haar vader. In juli 2019 overleed hij na een kort ziekbed van zes weken. Zonder aantoonbare redenen vielen al zijn functies uit, waarna uiteindelijk het medisch handelen is gestaakt.

Ondanks dat het tot de laatste dag niet duidelijk was dat hij het niet zou redden heeft Stichting Ambulancewens heel snel alles in werking gezet om Sietskes vader naar haar bruiloft te brengen. ,,De laatste keer dat mijn vader kon praten, sprak hij uit dat zijn grootste wens van dat moment was vervuld. En een bruiloft waar iedereen bij was geweest, maar mijn vader alleen in het ziekenhuis zou liggen, zou mijn hart hebben gebroken.”

Afgelopen zondag is het haar tot haar eigen verbazing gelukt de kwart marathon te lopen. Hiervoor had ze nog nooit meer dan vier kilometer gerend.

Uit dankbaarheid voor Stichting Ambulancewens wil ze daarom nog verder uit haar comfortzone gaan en op 31 juli tijdens de Summer Run in Rotterdam voor donaties de halve marathon gaan lopen. Door Sietske of Stichting Ambulancewens op www.steunactie.nl te zoeken in de zoekbalk kan er worden gedoneerd. De bedragen zullen direct bij de stichting terechtkomen. Sietske verbindt hier geen streefbedrag aan. Elke bijdrage is voor haar al een motivatie omdat ze eenieder ander gunt dat de laatste wens van een dierbare in een moeilijke en machteloze tijd uit mag komen.

Advertenties uit de krant