Afbeelding
VIDEO

Albrandswaard gaat weer après-skieën

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Maandag 1 november om klokslag 13 uur gaan de eerste kaarten voor het Albrands Winterfestival op 12 februari in de verkoop. Het festival waarbij de mensen met de meest foute skipakken en onesies kans maken op een mooie prijs. Maar ook het festival met het dorpse karakter. Een feest om elkaar weer te ontmoeten, om los te gaan op après-ski muziek, house of Urban, om te genieten van de silent disco en om lekker te eten bij de lokale foodtrucks. Dit jaar groter dan groots. 

Marcel Rijkee en Ryan Lalay organiseren het festival ook dit keer weer samen. De mannen zijn weer razend enthousiast. Vooral als ze de hoofdact van de avond bekend maken. ,,We hebben Bizzey”, zegt Ryan. ,,Een grote artiest waar we ontzettend blij mee zijn. Ook komt Otto Wunderbar weer met zijn après-ski hits en Dirk Jan Deelen. En we zijn bezig met nog een andere grote artiest. Maar daarover later meer.”

Het eerste Winterfestival vond plaats in februari 2020. Dat werd een groot succes waardoor Marcel en Ryan nu besloten om het grootser aan te gaan pakken. ,,De vorige editie waren er 2500 kaarten beschikbaar”, vertelt Marcel. ,,Dat hebben we nu opgeschaald naar 4000. De tent wordt groter, de silent disco ook. ,,Er zullen net als vorige keer diverse foodtrucks op het terrein staan van lokale ondernemers. Zoals Man met Friet en Solfood.” Het feest is toegankelijk voor alle leeftijden. ,,De muziek zal zo gevarieerd zijn, dat het leuk is voor jongeren van zo rond de zestien tot en met de oudere volwassenen.”

Vernieuwd park
Het vernieuwde park van Rhoon is de uitgelezen plek voor dit festival. De grasvelden waar het festival op wordt gegeven, zijn gedraineerd waardoor het niet al te modderig zal zijn. ,,Maar oude schoenen of boots is wel een must”, zegt Ryan lachend. ,,Voor de herten zal het geen probleem zijn dat er een dagje gefeest wordt, daar is allemaal goed overleg over. Ook worden de omwonenden ruim op tijd geïnformeerd. ,,De toegangswegen zijn verbeterd, waardoor we minder capriolen uit hoeven te halen om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen”, zegt Marcel.

Ook zien ze dit jaar af van een garderobe en wordt er in plaats daarvan gebruik gemaakt van lockers. Bij de bars wordt met pin betaald. Maar contant geld kan eventueel worden ingewisseld bij een speciaal loket. Aan alles wordt gedacht. Wie zich nu aanmeldt via de website voor een ‘pre registration’ kan maandag om 13 uur kans maken op een van de eerste 500 Lawinekaarten voor 25 euro per stuk. Er zijn verschillende prijzen die daarop volgen. Groepstickets voor vijf personen zijn 27,50 per stuk en de VIP kaarten - ook voor sponsors die graag hun logo aan het festival willen verbinden - kosten 175 euro. Hier zitten drankjes, hapjes en een speciaal VIP balkon bij. 

Kaarten winnen
www.albrandswinterfestival.nl. Bekijk de video via de QR code. Kans maken op kaarten? Ga naar facebook en laat ons onder het bericht over het Albrands Winterfestival weten waarom jij die kaarten moet winnen.

Bekijk de video hier:


Ook Flugel is er dit jaar weer bij.

Advertenties uit de krant