Loes, Suzette en Helma.
Loes, Suzette en Helma.

Seip brengt geluksgevoel dichtbij

Algemeen

RHOON - Op 5 oktober werden de deuren geopend van het pand aan het Strawinskiplein 9. De chocolaterie is al 35 jaar een begrip in Rhoon en was toe aan een nieuwe huisvesting. Een winkel waarbij je meteen een compleet geluksgevoel ervaart als je er binnenstapt.

Door Astrid Potuijt

,,De winkel ontstond op de Dorpsdijk in het bijgebouw naast woonhuis van mijn zus Elly”, vertelt Suzette Seip. ,,Twee zussen, Helma en onze moeder samen op de Femina. We hadden een bijzonder goed assortiment bonbons, wat niet on-opgevallen bleef door de bezoekers. Daar is het idee geboren om de chocolaterie te beginnen. Een spannend avontuur. Elly als oprichtster, Suzette 18, Helma 16 jaar, en met het liefste en meest pittige opperhoofd Ma Seip, de moeder van Elly en Suzette. Dit alles is lang geleden, we kijken allemaal met veel plezier op terug op een fijne tijd, maar hebben als familiebedrijf uiteraard ook moeilijke tijden meegemaakt.

,,We hebben een tijdlang gezocht naar een nieuwe locatie en waren heel blij met dit pand.”
De winkel is gevestigd in het voormalige D-reizen kantoor. ,,Een perfecte plek”, zegt Helma Boer. ,,Allemaal speciaalzaken bij elkaar op het winkelplein.”
,,Van de vier Musketiers zijn er twee over die de Chocolaterie met veel plezier en enthousiasme voortzetten. We vullen elkaar prima aan”, zegt Suzette. ,,We hebben aan een half woord genoeg.”

De dames praten trots over hoe de klassieke inrichting met een modern tintje tot stand kwam. ,,Zie je die kast? Van Marktplaats voor 50 euro”, lacht Suzette. ,,En die lampen? Allemaal van Marktplaats. Ik denk dat het behang en de verf het duurste was afgezien van onze speciaal op maat gemaakte toonbank en geweldige houten tafel. Maar we zijn mooi binnen ons budget gebleven en heel blij met hoe het er nu uitziet.” De winkel is in prachtige herfststijl en er wordt al uitgekeken naar Sinterklaas en Kerst. ,,De eerste bestellingen voor chocoladeletters zijn al binnen”, lacht Helma. 

Om de twee weken wordt er chocolade ingekocht in België en Frankrijk. ,,Door onze jarenlange ervaring weten we natuurlijk wat we moeten inkopen, wat wel en niet verkoopt. Kijk, de praline is onze bestverkochte bonbon, maar ook de bonbons met Crème fraîche en de roomboter karamel, zijn toppers. En als we een nieuwe smaak binnenkrijgen, dan snijden we de bonbon in drieën zodat we kunnen proeven. We willen natuurlijk wel weten wat we verkopen”, vertelt Suzette.
Zelf kunnen de dames niet bij vrienden of familie op bezoek gaan, zonder een doosje chocolade mee te nemen. ,,Ik nam eens bloemen mee, maar dat werd niet zo enthousiast ontvangen”, lacht Suzette. ,,Wel makkelijk toch. We hebben genoeg cadeautjes voor handen”, vult Helma aan.

Bezoek chocolaterie Seip aan het Strawinksiplein 9 in Rhoon. Elke aankoop wordt mooi verpakt, ook als het geen cadeautje is.

Prachtige herfstchocolade.

Advertenties uit de krant