Logo deschakelalbrandswaard.nl
Waar ken ik jou van?

Bart Christiaens (32)

Waar kennen we jou van?

Als meester Bart. Ik ben eigenaar van dansschool Love2Do. We dansen in De Parel in Poortugaal en in de Julianaschool in Rhoon. Omdat ik verschillende projecten met de scholen samen heb gedaan, ken ik alle kinderen van die scholen. Bij Love2Do geef ik les in klassiek ballet, moderne dans en jazz. Het is voor zowel kinderen als volwassenen. We hebben zelfs een groep voor vijftigplussers.
Naast dansleraar ben ik ook systeemtherapeut.

Hoe is jouw danscarrière begonnen?

Ik was twaalf toen ik begon met dansen. Ik was de enige jongen die aan ballet deed, maar daar heb ik me nooit wat van aangetrokken. Toen ik zeventien was, werd ik aangenomen op de dansacademie in Tilburg. Daarna heb ik een tijdlang in vele producties gedanst via International Danstheater in Amsterdam. En ik heb de choreografie van diverse grote musicals gedaan zoals De tovenaar van Oz. Ik deed ook wel eens mee aan een televisieprogramma, maar ik merkte al snel dat deze wereld niet bij me past. Het ging veel meer om mij als persoon dan om het dansen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben vier jaar getrouwd met Arne. We wonen in Rhoon samen met poes Trixie.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik kom uit Brugge in België. Het mooiste moment was dat ik aangenomen werd op de dansacademie in Tilburg. Het was zo spannend. Er worden maar zo weinig mensen toegelaten. Mijn ouders hadden ook gezegd dat ik een keer auditie mocht doen en anders een andere opleiding moest kiezen. Anders was ik nu waarschijnlijk verpleegkundige geweest. Ik voelde me ook meteen zo thuis in Nederland. Hier waren veel meer mensen zoals ik.

Waar word je gelukkig van?

Van dansen uiteraard. Van gezond, lekker en eerlijk eten. Wandelen en reizen. En als leerlingen stralen als ze dansen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Twee jaar geleden kreeg mijn grootvader een herseninfarct. Terwijl hij in het ziekenhuis lag en mijn grootmoeder op de gang wachtte, kreeg oma ook een herseninfarct. Mijn grootvader overleed en mijn grootmoeder is nu herstellende van de verlamming en woont in een verzorgingshuis.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Met Arne wil ik graag gezondheidsretraites geven. Mindfullness, yoga, filosofie, voeding en systeemtherapie. En dan op verschillende locaties. De dansschool zal een keertje stoppen. Ik wil geen dansleraar uit een stenen tijdperk worden, die nog zo nodig moet.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Humoristisch, positief, direct, loyaal, luidruchtig, aanhankelijk. Maar ook dat ik alles voor mijn goede vrienden doe.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik begin pas in de middag met werken, dus meestal om 9 uur. Dan begin ik met koffie en Netflix. Arne en ik eten een uitgebreid, gezond ontbijt terwijl we de dag doornemen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Iedere avond na het werk drinken we een rood wijntje.

Wat zijn je angsten?

Ik ben bang voor wespen. Op de een of andere manier moeten die steekbeesten mij altijd hebben. Ik word ook letterlijk door ze aangevallen. Ik kan ook bang zijn om eenzaam achter te blijven. Dat Arne wegvalt. Ik moet er niet aandenken.

Wat is je guilty pleasure?

Mensen van vroeger op Facebook opzoeken en dan als een Sherlock Holmes alles van ze te weten zien te komen. Dan blijf ik doorklikken.

Wat is je grootste miskoop?

Dat moet wel iets met haarverzorging zijn. Ik heb heel wat producten staan die nooit op gaan omdat het toch niet is wat ik ervan had verwacht. En Ali Express. Ik ben er dol op. Dan is het iedere dag kerst als de pakketjes binnenkomen. Ik bestel daar kostuums voor het dansen. Maar kleding voor mezelf koop ik er niet meer.

Wat vind je stom?

Kortzichtigheid. Mensen oordelen zo snel zonder dat ze zich erin verdiepen.

Wat heb je geleerd van je ouders?

Doorbijten. Als je een droom hebt, dan ga je ervoor.

Waar kijk je naar op televisie?

Binnenste Buiten kijken we graag omdat Arne en ik hobbykoks zijn. Ook First Dates vind ik erg leuk. Hoe mensen reageren op een eerste date. Dat is bijna een studieobject geworden.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat geduldiger willen zijn.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn zus Annelies. We bellen heel vaak en dan wisselen we de laatste nieuwtjes uit.

Wat is je favoriete quote?

Er is maar een stap nodig om van richting te veranderen.

Wil je nog iets toevoegen?

Je bent nooit te oud om met dansen te beginnen. Iedereen kan dansen. Ik zeg altijd maar zo, waar een passie is, is een begin. Kijk maar eens op mijn websites. www.love2do.nl en

www.coachkwadrant.nl.

Meer berichten