<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
V.l.n.r. Ger Noordzij, Yolanda Hekkert, Aad Blaas.
V.l.n.r. Ger Noordzij, Yolanda Hekkert, Aad Blaas. (Foto: )

Van alles te beleven in de wijkcentra

ALBRANDSWAARD - Wijkcentrum De Boekenstal en Wijkcentrum Portland bestaan vijf jaar. De afgelopen vijf jaar heeft Stichting Welzijn Albrandswaard niet stil gezeten. Er gebeurt veel in de wijkcentra. Maar dat zou niet lukken zonder de trouwe beheerders. Aad Blaas is beheerder van De Boekenstal en Ger Noordzij en Wim Amesz beheren Portland. Ze staan letterlijk dag en nacht klaar. Want als er een alarm gaat, als de laatste huurders van een zaal vertrekken, komt Wim nog even kijken of alles goed is afgesloten, de nooddeuren dicht zijn en de lichten uit. Ger en Wim vullen elkaar goed aan. Ze zijn iedere dag aanwezig. Ze schenken koffie, houden het netjes, vervangen lampen, kortom ze beheren het gebouw alsof het van hen zelf is. Ook voor Aad geldt dit. ,,Ik ben altijd aanwezig als er activiteiten zijn", vertelt hij. ,,Er kan altijd iets gebeuren tenslotte." Binnenkort krijgt ook Aad een collega zodat hij de taken kan verdelen.,,Ik vind het erg leuk werk", zegt Ger. ,,Ik ben de hele dag onder de mensen."
,,Ik kan niet zonder mensen", vult Aad aan. ,,Daarom doe ik dit vrijwilligerswerk."
In eerste instantie zou men kunnen denken bij binnenkomst in een van de wijkcentra, dat het een bibliotheek is. ,,Maar dat is niet zo", zegt Yolanda Hekkert van Stichting Welzijn Albranswaard. ,,Mensen kunnen hier terecht om boeken mee te nemen of te ruilen. Maar ze hoeven de boeken niet terug te brengen. Het is dus een erg fijne service waar veel mensen gebruik van kunnen maken." Naast de boeken die er rijen dik staan, is er ook ruimte voor activiteiten. ,,Deze ruimte wordt verhuurt, bijvoorbeeld voor VvE vergaderingen", zegt Ger. ,,Maar ook voor workshops en onze vaste activiteiten."

Zo kennen de wijkcentra een schilderclub, klaverjasclub, fotoclub, knutselmiddagen, kaarten maken en noem maar op. ,,Je kunt beter vragen wat er niet te doen is" lacht Aad. ,,Ook is er altijd nog ruimte voor nieuwe initiatieven", vult Yolanda aan. ,,Als mensen een leuk idee hebben, kunnen ze contact met ons opnemen en kijken wij of het te realiseren is."

Wat is er allemaal te doen?
In Portland is er op maandag gymnastiek voor ouderen en weight watchers. Op dinsdag wordt er geklaverjast. Op donderdag is er een samenkomst van internationale vrouwen en op donderdag is het seniorweb en eens in de maand kunnen mensen komen eten in het wijkrestaurant De Ontmoeting. De Portlandkids komen op zaterdag bij elkaar. Daarnaast is het centrum op verschillende tijden open voor een kop koffie, elkaar ontmoeten en om boeken te halen of te ruilen.

In De Boekenstal is er op maandag seniorweb en schilderclub. Op dinsdag wordt er ook geschilderd en gerepeteerd door het kerkkoor. Op dinsdag en woensdag zijn er boekenclubs waarbij boeken besproken worden. Op donderdag worden er kaarten gemaakt en is er een fotografieclub. Op vrijdag is De Polderschuur. Van 10 tot 16 uur kan men koffie komen drinken en elkaar ontmoeten.

Ga naar www.welzijn
albrandswaard.nl
voor meer informatie of bezoek het wijkcentrum.


Openingstijden
Portland
Hof van Portland 41, Rhoon
Maandag 14 tot 17 uur
Dinsdag 9 tot 12 uur
Woensdag 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur
Vrijdag 14 tot 17 uur.

Boekenstal
Dorpsstraat 34, Poortugaal
Maandag 14 tot 17 uur
Woensdag 14 tot 17 uur
Donderdag 9 tot 12 uur
Vrijdag van 14 tot 17 uur
Iedere tweede en laatste zaterdag van de maand van 10 tot 13 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>