Afbeelding

Katinka: vakantie stress?

Column Column

Oké, we zijn er bijna! Morgen is de grote dag waarop mijn zusje Annemarie klaar is met haar HAVO-examens. De vlag kan uit! Nou ja, bijna dan. We moeten nog even nagelbijtend wachten op de uitslag. En alsof dat nog niet genoeg is, sta ik zelf op het punt om mijn opleiding AD Ondernemen af te ronden. Dubbel feest dus! En dat gaan we natuurlijk goed vieren.

Om de zenuwslopende periode van examenresultaten afwachten te overbruggen, hebben Annemarie en ik besloten om gezellig met z’n tweetjes naar Tenerife te gaan. We hebben alles keurig geboekt bij een reisorganisatie en we vliegen met Transavia. En ik moet eerlijk zeggen, ik heb geen idee wat spannender is: de uitslag van de examens of de vraag of dat vliegtuig daadwerkelijk de lucht in gaat.

Ondertussen moeten we een ander “probleem” tackelen. Het is de eerste keer dat we zonder mijn ouders op vakantie gaan. Vooral mijn vader vindt dit nogal spannend. We gaan pas 9 juni weg en krijgen nu al goedbedoelde, maar zo onnodige adviezen naar ons hoofd geslingerd. “Hebben jullie al een lijst gemaakt met wat je mee wil nemen?” en “Pas je daar op voor losse tegels!” mijn persoonlijke favoriet blijft toch wel “Blijf weg bij het zwembad als er geen badmeester aanwezig is!”. We kunnen er alleen maar om lachen.

De komende twee weken moet ik nog even aan de bak en dan gaan we samen heerlijk genieten. Halverwege de vakantie zullen we beide onze uitslag ontvangen. Spannend! We hopen natuurlijk dat de vlag uit kan en we de champagne kunnen gaan poppen daar op het strand. Als Annemarie toch onverhoopt zakt, hebben we een klein probleem. Ze zal meteen herexamens hebben op de dag na onze terugkomst en onze landingstijd is midden in de nacht (we hebben dan wel alvast onze vakantie in de pocket). OEPS, fingers crossed. Het wordt pas echt een “probleem” als het vliegtuig niet terugvliegt. Maar, natuurlijk gaan we daar niet van uit.

Tenerife, here we come!

Advertenties uit de krant