Afbeelding

Vier overwinningen op een rij

Algemeen

POORTUGAAL - In de afgelopen vier competitiewedstrijden werd door sv Poortugaal de volle winst gepakt, zo ook zaterdag tegen Heerjansdam. Voordat de wedstrijd begon werd er een minuut stilte in acht genomen voor vaste vrijwilliger Koos van der Steenoven die vrijdag 1 maart op 93-jarige leeftijd overleed.

sv Poortugaal begon goed aan de wedstrijd. De tegenstander had moeite met het aanvalsspel van de thuisploeg dat in de 18e minuut beloond werd met een prachtig doelpunt van Bjorn Wagenaar. De voetbalfans uit Heerjansdam juichten toen Lars Brinkman 20 minuten later voor de gelijkmaker tekende. sv Poortugaal kon weer opnieuw beginnen. Een vrij gemakkelijk gegeven strafschop vlak voor rust, na een overtreding op Smally Lake, werd door Bjorn Wagenaar echter koelbloedig binnengeschoten (2-1). Een mooi moment, vlak voor rust.

Het is bijna een traditie dat sv Poortugaal in thuiswedstrijden na de rust ook snel scoort. Nadat de doelman van Heerjansdam de bal uit een hoekschop niet goed onder controle kreeg, was Niels Groeneveldt er als de kippen bij om voor de 3-1 te zorgen. Heerjansdam leek niet helemaal meer in een resultaat te geloven. Hoewel beide teams nog enkele kansen creëerden, werd het niet echt spannend meer. Bjorn Wagenaar liet hen merken dat je ook nooit voortijdig weg moet gaan: met een nieuwe strafschop in de tweede minuut van de blessuretijd voltooide hij zijn ‘hattrick’ en toverde Bjorn de 4-1 uitslag op het wedstrijdformulier.

Op zaterdag 16 maart speelt sv Poortugaal de volgende competitiewedstrijd, uit tegen VOC, aanvang 18 uur. Daarvoor wordt er op 12 maart aangetreden voor de beker, op het terrein van en tegen Overmaas. Die wedstrijd begint om 20 uur.

Advertenties uit de krant