Een nieuw logo voor Antwan Tuinprojecten.
Een nieuw logo voor Antwan Tuinprojecten. Foto:

Antwan Tuinprojecten groeit uit jasje

Algemeen

RHOON - In juni van dit jaar stapte Antwan Tuinprojecten over op een nieuw logo. En ‘Tuin Totaal’ werd ‘Tuinprojecten’. Veranderingen die eigenlijk samen hadden moeten vallen met een nieuw bedrijfspand in Poortugaal, maar dat laat nog even op zich wachten. ‘’We wachten nog op toestemming van de provincie”, vertelt eigenaar Anton Visser, afkomstig uit Poortugaal. ‘’De oude schuur die er stond is al gesloopt, het college staat achter de plannen, dus het is enkel wachten op een ‘go’ van de provincie. Dan kunnen we vanaf de Nijverheidsweg te Rhoon naar ‘Valckesteyn’ in Poortugaal.”
Het bedrijf is behoorlijk uit zijn jasje gegroeid. ‘’Al het materiaal dat we hebben, het laden en lossen van onze vijftien busjes die en de dertig medewerkers, zorgen ervoor dat we graag naar een groter pand willen verhuizen.”

Anton is in 2000 gestart met Antwan Tuinprojecten en kon al heel snel zijn eerste medewerker aannemen. Zelf werkte hij ook mee aan de tuinen, maar die tijden zijn voorbij. ‘’Ik werk nog steeds heel graag in de tuin, maar nu alleen nog in die van mijzelf”, lacht hij. Een tweede filiaal is anderhalf jaar geleden geopend in Naaldwijk. ‘’Handig zo’n steunpunt want we hebben veel tuinonderhoud in het Westland en het Den Haagse.” 

De tuinen die door Antwan Tuinprojecten aangelegd worden, zijn eigenlijk een verlengstuk van de woning. Het eerste vrijblijvende gesprek dat de klant met de tuinarchitect heeft, kan al allerlei veranderingen bij de klant teweeg brengen. ‘’We denken op alle vlakken me”, vertelt Erik van Veelen, bedrijfsleider. ‘’Juist doordat we zoveel ervaring hebben, zien we creatieve oplossingen waar de klant zelf vaak nog niet aan heeft gedacht.”

Op dit moment zijn de overkappingen en tuinkamers enorm populair. ‘’Het buitenleven trekt steeds meer”, zegt Anton. ‘’Dat was voor de pandemie al in opkomst en is alleen maar versterkt de afgelopen jaren. Een complete kamer met een kachel, keuken verlichting en een fijne loungeset. Ook zien we steeds meer zwembaden en plungepools (een klein bad van twee bij drie meter) in de tuinen verschijnen.”

Onderhoudsvriendelijk

Onderhoudsvriendelijk wil niet zeggen dat er enkel tegels in de tuin liggen. ‘’De juiste beplanting doet veel voor de tuin. Daarnaast onderhouden wij de aangelegde tuin ook. Wij noemen dat een APK-tje. Zo komen we ieder jaar even kijken hoe het erbij ligt en wat er gedaan moet worden”, vertelt Erik. De werknemers van Antwan zijn van alle markten thuis. Zo zijn er onderhouds- en aanlegteams. Maar ook voor het aanleggen van een buitenkeuken of een zwembad draaien ze hun hand niet om.

Inspiratie

Inspiratie opdoen? Bekijk mooie afbeeldingen van de aangelegde tuinen door Antwan via Pintrest.
www.antwan.nl.

Advertenties uit de krant