Vlnr: Thomas van Villa STOER, mevr. Meulenbelt van Stichting Beschermde Wieg, en wethouder mevr. Van Ginkel
Vlnr: Thomas van Villa STOER, mevr. Meulenbelt van Stichting Beschermde Wieg, en wethouder mevr. Van Ginkel

Mooi resultaat van oliebollenactie

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In het bijzijn van wethouder Van Ginkel, vond woensdag 18 januari de uitreiking plaats van twee cheques van elk 850 euro. Het was de opbrengst van de oliebollenactie op 31 december werd georganiseerd door een aantal inwoners van Rhoon Noord. Deze opbrengst is tot stand gekomen uit de bijdragen voor de oliebollen die door buren en bekenden werden afgenomen, en uit bijdragen door spontante donaties.

De eerste cheque was bestemd voor Stichting Villa STOER. Deze cheque werd in ontvangst genomen door Thomas, één van de toekomstige bewoners die ook nog eens door de oliebollenbakkers verblijd werd met een zakje oliebollen.
 Villa Stoer is een initiatief van een aantal ouders die in Albrandswaard een zorgwoning willen opzetten. Hierin komen jongelui te wonen met een verstandelijke en eventueel lichamelijke beperking. De opzet is een woning waarin deze jongelui, die elkaar al vaak jaren kennen, met elkaar een thuis krijgen en waar ze de 24 uurs zorg krijgen die ze nodig hebben. Deze zorg wordt onder regie van de ouders ingekocht bij een zorginstelling.

De tweede cheque was bestemd voor Stichting Beschermde Wieg. Deze stichting slaagt er al sinds 2014 in om een opvang te bieden voor moeders/ouders die hun kind te vondeling zouden willen leggen. Dit wordt gedaan door een aantal vondelingenkamers te beheren, maar nog meer door oplossingen te bieden, waarmee voorkomen wordt dat de ouders afstand doen van hun net geboren kind. De wens van de stichting is om een nieuwe vondelingenkamer te openen in het Maasstad ziekenhuis. Deze cheque brengt deze nieuwe locatie weer iets dichterbij. Deze cheque werd in ontvangst genomen door mevrouw Meulenbelt.

Uit de krant

Advertenties uit de krant