Afbeelding
Ingezonden mededeling

** ** Het verschil tussen OEM en aftermarket auto-onderdelen ****

Algemeen

Auto-onderdelen van de originele fabrikant, ook wel OEM-onderdelen genoemd, zijn onderdelen die door de fabrikant van een bepaald automodel zijn gemaakt. Deze onderdelen zijn specifiek ontworpen en geproduceerd voor het desbetreffende automodel en zijn van dezelfde kwaliteit en prestaties als de onderdelen die bij de productie van de auto zijn gebruikt.

Aftermarket onderdelen, ook wel aftermarket-onderdelen genoemd, zijn onderdelen die niet door de fabrikant van een bepaald automodel zijn gemaakt, maar door andere fabrikanten die deze onderdelen na de productie van de auto op de markt brengen. Deze onderdelen zijn vaak verkrijgbaar tegen lagere prijzen dan OEM-onderdelen, maar de kwaliteit en prestaties kunnen afwijken van de originele onderdelen. Auto Parts 24 is een marktplaats voor tweedehands auto-onderdelen.

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen OEM- en aftermarket-onderdelen. Zo zijn OEM-onderdelen specifiek ontworpen en geproduceerd voor een bepaald automodel, terwijl aftermarket-onderdelen vaak universeel zijn en geschikt zijn voor verschillende automodellen. Dit betekent dat OEM-onderdelen vaak een betere pasvorm en prestaties hebben dan aftermarket-onderdelen.

Het verschilt natuurlijk per merk hoe goed de aftermarket-onderdelen zijn en in hoeverre deze geschikt zijn omt e gebruiken. Merken zullen je altijd aanraden om voor de OEM-onderdelen te gaan, maar dit is dus niet altijd nodig. Een goede garage biedt zelf vaak ook de goedkopere aftermarket onderdelen aan om hierin hun klant tegemoet te komen. Bij een garage die gelieerd is aan een bepaald automerk zul je dit niet hebben.

Al met al bespaar je met aftermarket onderdelen veel geld terwijl je niet per se in hoeft te leveren op de kwaliteit en de levensduur van de onderdelen en jouw auto. Probeer het zelf bij Auto Parts 24 en zorg dat je auto voordelig blijft rijden! De tweedehands aftermarket onderdelen zijn per automerk terug te vinden zodat je zeker weet dat jij een onderdeel koopt dat ook daadwerkelijk past. 

Advertenties uit de krant