Afbeelding
Foto:

FRANS gaat naar Stemlokaal

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In een gezamenlijke persverklaring laten Frans van Zaalen (FRANS) en Wendy Verduijn (Stem-Lokaal) weten dat dhr. van Zaalen gaat instappen bij de lokale partij Stem-Lokaal.

Wendy Verduijn fractievoorzitter van Stem-Lokaal zegt verheugd te zijn dat Frans de keuze heeft gemaakt om de krachten te gaan bundelen. ,,Wij zijn gezamenlijk in 2014 in de gemeenteraad gekomen en sindsdien zoeken we elkaar al op om te kijken hoe we echt het lokale belang voorop kunnen zetten, vaak met succes. Tevens zorgt de overstap ervoor dat de gemiddelde leeftijd van de fractie naar beneden gaat en daarmee maakt de partij een goede stap richting de toekomst.”

Frans: ,,Stiekem was ik wel klaar met de meeste Haagse partijen en de wijze hoe zij politiek bedrijven. Het gaat allemaal om de ego’s en niet meer om het landsbelang, daar vind ik als mens wel iets van”, aldus van Zaalen. ,,Om dan opnieuw in zo’n partij te stappen voelde voor nu niet goed. Daarbij zie je veel lokale beslissingen voortkomen uit het feit hoe een partij landelijk bekendheid geniet. Door dan standpunten in te brengen die het lokaal belang, ons gezamenlijk Albrandswaardse belang, geen goed doen, is in mijn optiek onbegrijpelijk en toch doen ze het bijna allemaal. Dit heeft mij overtuigd dat alleen een lokale partij die zegt het Albrandswaardse belang te dienen, zoals bijv EVA en Stem-Lokaal, goede partijen zijn om in te stappen. Daarbij leg ik mijn vertrouwen in Stem-Lokaal omdat ik van mening ben dat zij het verschil kunnen gaan maken. Voor Albrandswaard is de eerste klap al meteen gemaakt, namelijk dat we van 10 fracties (op 21 raadszetels) teruggaan naar 9.” Wendy vult aan: Lokaler dan Stem-Lokaal wordt het niet, alleen daarom al zit Frans goed.

Advertenties uit de krant