Afbeelding
Foto: Leroy Beesemer

Timo van den Berg (21)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Rhoon. Ik heb bij WCR gevoetbald, bij TVP getennist en sport nu bij Trainbox. Mensen kennen mij waarschijnlijk ook als deejay. Ik heb onder andere een aantal jaar gedraaid op Koningsdag in Albrandswaard.

Je hebt al ruim 3,5 jaar een eigen bedrijf. Dus je was zeventien jaar toen je voor jezelf begon!

Ja klopt. Ik heb het mediabedrijf GoRocket opgericht en ben op mijn achttiende verjaardag meteen naar de Kamer van Koophandel gegaan. Toen kon je nog niet onder de achttien jaar een bedrijf inschrijven. Vanaf mijn veertiende jaar maak ik video’s. Ik deelde ze op YouTube en van het een kwam het ander. Ik werk samen op mijn kantoor in Poortugaal met een aantal stagiaires en twee andere zzp-ers. We doen de opdrachten samen of besteden ze aan elkaar uit en toch hebben we allemaal ons eigen bedrijf. Mijn werk als deejay ligt nu stil, maar ook daar ben ik in normale tijden veel mee bezig.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik heb 5,5 jaar een relatie met Coco. We zijn op het moment druk met een verhuizing. Mijn broer en ik gaan samen in Rotterdam Charlois wonen. Mijn moeder, stiefvader en zusje verhuizen naar Zuidland. Het wordt een nieuwe fase. Ik moet nog aan het idee wennen, maar kijk er ook naar uit.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Samen met mijn vader in de achtbaan. Mijn vader overleed toen ik tien jaar was aan kanker.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik heb nog zoveel ideeën. Ik ben net een platform voor deejays begonnen, De DJ Academy, vorig jaar heb ik mijn eerste festival georganiseerd en dat wil ik zeker vaker doen. Later wil ik graag een Range Rover. Maar het belangrijkste is dat ik uiteindelijk hoop dat ik mag blijven doen wat ik leuk vind.

Wat doet de coronacrisis met jou?

Door de coronacrisis zijn er best een aantal dingen veranderd. Ik heb afscheid genomen van een compagnon, wat ik eigenlijk veel eerder had moeten doen. Wij zijn met GoRocket begonnen met livestreamen. Daar is nu veel meer vraag naar en we zijn ons erin gaan verdiepen. En zo zijn er meer nieuwe ideeën ontstaan. Het is nu drukker dan ooit.

Wat zou je doen met een miljoen?

Een mooi huis kopen, die Range Rover, een Porsche….dat is wel heel materialistisch he? Ik zou ook investeren in bedrijven en daar nieuwe concepten voor bedenken. En in mijn eigen bedrijf natuurlijk.

Hoe sta je ’s morgens op?

Om kwart over acht. Ik douche, kleed me aan en ga naar het bedrijf. De stagiaires beginnen om negen uur, dus dan moet ik hier ook zijn. Om elf uur maken we een laat ontbijt. We bakken heel graag eieren met alles erop en eraan. Een eindtijd hebben we niet. We zitten hier vaak ook ’s avonds. Dat komt natuurlijk ook omdat ik het niet als werk zie.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Sushi. Ik eet dat veel te weinig.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Als mensen de meeste logische dingen niet begrijpen op werkgebied.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk soms Netflix met Coco. Televisie kijken doe ik niet. De laatste serie die ik heb gezien was La Casa de Papel.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik uit mijn gevoelens niet zo snel. Ik denk dan vaak ‘wat hebben anderen eraan om dit te weten?’ Soms vraag ik me ook wel eens af of ik misschien de dood van mijn vader niet verwerkt hebt. Maar ik weet ook niet goed hoe ik daarachter kan komen. Dan zou ik met iemand moeten gaan praten, denk ik. Aan de andere kant, zijn dood heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Alles wat je meemaakt vormt je.

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Het festival dat we vorig jaar in Katwijk hebben georganiseerd was een nieuwe ervaring en het livestreamen.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn moeder. Het ging niet goed met onze kat Tabby. Hij was zestien jaar. We hebben hem vanmorgen moeten laten inslapen. Het is maar goed dat je alleen met me praat en geen video-opnames maakt, want ik ben er behoorlijk kapot van.

Welke spreuk zou je op een tegeltje willen?

Geniet van iedere dag alsof het je laatste is.

Advertenties uit de krant