Bienvenu Haarmode viert het 28-jarige bestaan.
Bienvenu Haarmode viert het 28-jarige bestaan.

Heleen leeft al 28 jaar in haar droom

Algemeen

RHOON – Het begon allemaal op 13 oktober 1992. Heleen de Vugt wilde graag haar eigen kapsalon beginnen. Het pandje van Calis 2000 Coiffure aan de Dorpsdijk stond te koop. Heleen pakte de kans om haar droom waar te maken. Ze betrok het, gaf het de naam Bienvenu Haarmode en kreeg collega Jolanda erbij. ,,Zij hoorde bij de inboedel”, lacht Heleen. ,,Ik ben super blij dat ze ze nog steeds bij mij werkt.”

Na zes jaar verhuisde ze naar het huidige pand aan Strawinskiplein 4, twee keer zo groot als het pand aan de Dorpsdijk. Inmiddels is in deze 28 jaar het pand al meerdere keren verbouwd. ,,De laatste keer was twee jaar geleden, dus voorlopig kunnen we weer even vooruit”, zegt Heleen.
Inmiddels werken er negen kapsters in de kapsalon. Denise, Cheyara, Demi, Michelle, Renate, Kim, Kimberley, Jolanda en Heleen zelf. ,,De sfeer is gemoedelijk en we hebben een heel leuk team”, gaat Heleen verder. ,,Dat horen we ook terug van onze klanten. We hebben tenslotte veel vaste klanten, waarvan er een groep is die al 28 jaar bij ons komt. Dat maakt het werk zo leuk.”

Bij Bienvenu Haarmode zijn ze onder andere gespecialiseerd in kleuren en extensions. ,,We volgen twee keer per jaar knip en kleurcursussen zodat we goed op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Voor dit najaar zijn de kleuren bijvoorbeeld cappuccino, donkerblond, bronde en kaneelbruin.”
Extensions zetten ze ook met grote regelmaat. ,,Zeven jaar geleden won ik daar zelfs een prijs mee”, zegt Heleen bescheiden. ,,De wedstrijd was uitgeschreven door Great Length. Het bedrijf waar wij de extensions van afnemen. We mochten met elkaar vijf dagen naar Rome en bezochten de fabriek waar de extensions gemaakt worden. Dus we zetten ze niet alleen, we kunnen er ook alles over vertellen.”

Alle kapsters kunnen zowel mannen als vrouwen knippen en twee dames hebben een barbieropleiding gedaan dus ook voor de mannen is voldoende extra aandacht.

Tijdens de lockdown van acht weken, was het afzien voor Heleen en haar team. ,,We hadden geen idee wanneer we weer konden gaan werken. Op maandag doe ik al die jaren al de boekhouding en opeens was er niks meer te boekhouden. Geen omzet, geen administratie. Hoe fijn was het dat we na die acht weken weer aan de slag konden. Het was meteen topdrukte. We zijn zeven dagen per week open geweest.

Heleen gaat na al die jaren nog steeds met heel veel plezier naar de kapsalon. ,,Ik ben blij en dankbaar dat het zo goed gaat met de zaak en dat we het met de collega’s zo gezellig hebben. We hebben echt een super team! En voor de klanten, in deze krant zit een kortingsbon van 28 procent geldig op alle producten van L’oreal, Fudge en Sebastian.”

Advertenties uit de krant