Logo deschakelalbrandswaard.nl
John Bakker van Pannenkoekenhuis Oude Maas.
John Bakker van Pannenkoekenhuis Oude Maas. (Foto: Ronald Hooijmeijer)

Verbouwing pannenkoekenhuis afgerond

BARENDRECHT – De meest in het oog springende verandering in Pannenkoekenhuis Oude Maas in ongetwijfeld het ontbreken van de schouw. Die heeft plaats moeten maken voor een grote buffetkast. John Bakker: ,,De schouw deed al een poosje geen dienst meer voor datgene waarvoor hij ooit geplaatst is. De laatste tijd werd hij gebruikt als vitrine voor het gebak, maar dat was natuurlijk niet zijn oorspronkelijke functie. Het was tijd om hem weg te halen. Nu hebben we meer ruimte en de bediening heeft meer zicht op onze gasten aan tafel."

Het afbreken van de schouw is niet de enige verandering die in de vijf dagen, dat het pannenkoekenhuis gesloten was, heeft plaatsgevonden. John: ,,De aanblik van de bar is door de Delftsblauwe tegeltjes vriendelijker en ingericht met nieuwe apparatuur. De serre is ook voorzien van airconditioning. Te warm om in de serre te eten bestaat vanaf nu niet meer. Verder is er een nieuw mobiel horecabestelsysteem geïnstalleerd. De communicatie tussen bediening aan tafel en de keuken verloopt daarmee nog efficiënter. Op de minuut af kan gezien worden hoelang de gasten op een bestelling wachten. Laatste aanpassingen in de bestellingen worden direct in de keuken gezien. Pas als de pannenkoek in de pan gaat kan er niet meer veranderd worden. Vragen aan tafel over de status van de bestelling kunnen door de bediening direct worden beantwoord. Al met al was het een hele klus om op tijd klaar te zijn. We zijn dan ook enorm trots op ons team en dankbaar voor hun inzet, flexibiliteit en bereidheid om in te springen tijdens deze verbouwing."

,,Maar, we zijn nog niet klaar," gaat John verder, ,,komende weken worden de vaste ramen in de serre vervangen door een verschuifbare pui. Voor het voorjaar zich aandient is die klus geklaard. Straks zitten de gasten achter de open pui in de zon te eten. De bezoekers hebben van deze werkzaamheden overigens geen last. De werkzaamheden vinden alleen buiten openingstijden plaats."

De uitgebreide menukaart van het restaurant met een uniek uitzicht op de Oude Maas, heeft geen verandering ondergaan. De bierkaart echter wel. Sinds kort serveert men in het pannenkoekenhuis een echt Barendrechts biertje van De Vaanbrouwers.

www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl.

Meer berichten