Logo deschakelalbrandswaard.nl
Thies Kuijlman en Leon Dronkers.
Thies Kuijlman en Leon Dronkers. (Foto: )

Ronde tafel houdt een dik feest voor Villa STOER

ALBRANDSWAARD - De Ronde Tafel 154 in Rhoon houdt twee keer per jaar een feest ten bate van een lokaal goed doel. Op 28 maart wordt het feest BLEND in het nieuwe Abel gegeven en alle opbrengsten van deze avond - ook een gedeelte van de drankjes die worden verkocht - is dit keer voor Villa STOER.

Door Astrid Potuijt

,,We vinden het belangrijk dat we iets kunnen bijdragen aan de maatschappij en dan het liefst aan deze regio", vertelt Leon Dronkers. Hij organiseert samen met vijf andere leden van de Ronde Tafel 154 dit feest. ,,Dat wil niet zeggen dat de andere leden (in totaal 18) er niks mee te maken hebben. De commissie organiseert, maar alle 18 leden werken hard aan kaartverkoop en sponsorwerving. En ook op de avond zelf steken ze allemaal de handen uit de mouwen om er een topfeest van de maken."
Restaurant Abel opent binnenkort haar deuren van het geheel vernieuwde pand. De drie zalen worden op 28 maart meteen goed ingezet voor BLEND. ,,In de eerste zaal draaien deejays", vertelt Leon. ,,We zijn heel blij met DJ La Fuente. Een grote naam. Daarnaast komt DJ Mark Stable, een bekende uit Albrandswaard. Bruno & Diaz en Kim Kaos zijn ook van de partij. In de tweede zaal is een silent disco. Dat doen we al voor de vierde of vijfde keer. Altijd een groot succes. Lekker dansen op alle verschillende stijlen. Van Hoempapa-muziek tot de Partyanimals. En in de derde zaal treed de band The Gentlemen op."
Voorgaande jaren moest er gekozen worden tussen een deejay of een band, dit jaar kan het beiden door de nieuwe zalen bij Abel. ,,Fijn, want sommige mensen komen voor de House en Urban en de ander weer voor de band." BLEND is een 18+ feest. Alle leeftijden daarboven zijn welkom.

Al met al een mooi feest waar zo rond de 550 kaarten voor te koop zijn. En natuurlijk kan zo'n mooi feest niet zonder sponsors. Daarom worden er ook sponsorpakketten verkocht. ,,Je logo komt dan op de sponsorwall en je krijgt meerdere toegangskaarten", zegt Thies Kuijlman. ,,Alle opbrengsten van de avond - minus de kosten uiteraard - gaan naar Villa STOER." Het is de mannen toevertrouwd. Ieder half jaar weten ze weer mooie bedragen op te halen voor een plaatselijk goed doel. Maar waarom Villa STOER?
Leon: ,,Als eerste omdat het een heel mooi doel is en omdat de organisatie er echt 300 procent achter staat. Ze gaan er vol voor om het plan te laten slagen. Mooi toch?"
Villa STOER is een ouderinitiatief van ouders vooral uit Albrandswaard met een zoon of dochter met een verstandelijke en soms lichamelijke beperking, om een woning op te zetten, waar hun kinderen in de toekomst met begeleiding komen te wonen. Villa STOER wordt gevestigd in de gemeente Albrandswaard. Er komen ongeveer zestien jong volwassenen te wonen.

Kaarten voor BLEND kosten 35 euro en zijn te koop via De Ronde Tafel 154: www.rt154.nl. Ook kan men hier de sponsorpakketten verkrijgen. Het feest duurt van 20.30 tot 2 uur. Er is volop parkeergelegenheid en een grote fietsenstalling.

Meer berichten