Afbeelding
FOTO

Minister Slob op bezoek bij obs Portland

Algemeen

PORTLAND - Minister Arie Slob bezocht op 30 januari obs Portland vanwege de staking van het onderwijs. Net als bij de voorgaande staking werd er weer actie gevoerd bij de basisschool. Met de hastag #altijdonderwijs wil de school de aandacht richten op hoe leuk het vak van leerkracht is. 

De minister had eerst een gesprek met directeur Olivier Vermeulen waarna vijf leerling uit 4HAVO van Calvijn Groene Hart aanschoven. De leerlingen willen alle vijf graag in het onderwijs gaan werken en hebben duidelijke plannen om na deze opleiding naar de PABO te gaan. Deze donderdag mochten ze een les op obs Portland geven. In een kort gesprekje vertelden ze aan de minister dat al die stakingen hen niet tegen hield om hun droom te gaan verwezenlijken. Daarna was het de beurt aan drie ouders om hun zegje te doen. Zij lieten weten dat het zo niet langer kon. De kinderen worden naar huis gestuurd als er een leerkracht ziek is en al die vrije dagen is niet handig voor de werkende ouder. De minister was het met de ouders eens en gaf ook aan dat er inmiddels veel geld (rond de 400 miljoen) naar de scholen was gegaan en dat zij daarvan extra personeel kunnen betalen. Ook gaf hij toe dat het momenteel heel moeilijk is voor scholen om aan extra personeel te komen. Vroeger hadden scholen een poule om zich heen van invallers. Maar deze poules bestaan nauwelijks nog. Ook zei hij dat er inmiddels meer aanmeldingen voor de PABO zijn als voorgaande jaren. 

Toen was het tijd voor de vijf Calvijn leerlingen om hun zorgvuldig voorbereidde les te gaan geven. Twee jongens gaven geschiedenisles aan groep 7/8. De minister nam even plaats in de schoolbanken waarna hij nog een kijkje nam bij de drie meiden die biologieles gaven. 

Obs Portland laat zien dat ze vooral mensen willen enthousiasmeren om ook in het onderwijs te gaan werken.  De meeste ouders hebben begrip voor de stakingen, maar ook laten ze weten dat het zo niet veel langer door kan gaan. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant