<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto:

Aanbod activiteiten voor ouderen

ALBRANDSWAARD - Stichting Welzijn Albrandswaard vindt het belangrijk iedereen te betrekken bij de maatschappij. Naast Jongerenwerk (voor jongeren tot 24 jaar) en de BuurtSportCoaches, die zowel op jongeren als op oudere inwoners gericht zijn, zijn er ook veel mogelijkheden specifiek voor ouderen. Juist voor hen is het hebben van een sociaal netwerk van groot belang om te voorkomen dat zij vereenzamen. SWA biedt onder meer activiteiten aan in de wijkcentra en geeft advies en steun via Vraagwijzer op het gebied van wonen, vervoer, WMO, administratie, hulpmiddelen, enz.

Door Yvonne Schults

Mede door de vele mogelijkheden die SWA kan bieden, kunnen ouderen langer veilig zelfstandig blijven wonen. Als men hulp nodig heeft bij aanvraag van WMO-vervoer, hulp in de huishouding en dergelijke, dan kan men terecht bij Vraagwijzer. Zij kunnen doorverwijzen naar andere afdelingen van SWA op het gebied van mantelzorg, ouderenwerk, maatjes en vrijwilligerswerk.

Wat betreft activiteiten voor ouderen is er een uitgebreid aanbod. Zo is er maandag tot en met donderdag in De Klepperwei/Het Boerderijtje een koffie-ochtend waar men tussen 10 en 12 uur kan binnenlopen om met een groep gezellig een praatje te maken onder het genot van een kopje koffie/thee en iets lekkers. Heel laagdrempelig.

In elk van de drie dorpskernen Rhoon, Poortugaal en Portland kan men terecht voor activiteiten zoals gezellig een kopje koffie drinken, kaarten maken, SeniorWeb (hulp bij computeren, zowel in de Boekenstal als in Portland), diverse leesclubs, miniaturenclub, schilderen, 50+ en meer club, wandelen (vanuit Portland en Poortugaal), beleggingsclub, enzovoort. In Wijkcentrum Portland en Wijkcentrum De Boekenstal is er naast diverse activiteiten, een ruilbibliotheek zit waar men boeken kan ruilen zonder lidmaatschap. Kijk voor dagen en tijden van de diverse activiteiten op de website van https://www.welzijnalbrandswaard.nl/.

De adressen van de diverse wijkcentra zijn: Boekenstal Poortugaal, Dorpsstraat 34, Wijkcentrum Portland, Hof van Portland 41 en de Klepperwei, waar het Boerderijtje is gevestigd, Zwaluwlaan 1 Rhoon.

Voor alle wijkcentra kan men bellen naar 010-5018322. Contact met Vraagwijzer kan van maandag tot en met donderdag tussen 9 uur en 15 uur met 010-5011222. Op vrijdag is Vraagwijzer bereikbaar van 9 tot 12 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>