Afbeelding

Dick Roelse (67)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Vanaf 1985 tot en met 2010 heb ik in Albrandswaard in de politiek gezeten voor VVD, waarvan tien jaar als wethouder. Hiernaast deed ik onder andere vrijwilligerswerk voor RTV Albrandswaard. Ik presenteerde verschillende radioprogramma's. Vijf jaar geleden ben ik begonnen als camerajournalist. Ik heb een opleiding gedaan op het cameracollege en ben eindredacteur van de sociaal mediakanalen en de kabelkrant van RTV Albrandswaard. Daarnaast maak ik wekelijks nieuwsitems.

Wat was het hoogtepunt van jouw politieke carrière?

Samen met de wethouder van Barendrecht ontwikkelde ik mee aan de wijken Carnisselande en Portland. Dat was mooi om mee bezig te zijn. Ik rolde eigenlijk als vanzelf de politiek in. Ik had, toen ik werd geïnstalleerd, nog nooit een raadzaal van binnen gezien. Het was dan ook niet helemaal de bedoeling dat ik in de raad zou komen. Ik stond als vijfde op de lijst en wonderlijk genoeg kregen we toen vijf zetels. Maar ik heb er nooit spijt van gehad.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben acht jaar samen met Winni. Ik heb twee zonen. Jan-Pieter is 43 jaar en Marcel veertig jaar. Hij gaat 22 juni trouwen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn moeder was vaak ziek en daardoor bracht ik de zomervakanties van zes weken door bij mijn oma in Vlissingen. Zon, zee en strand. In mijn beleving was het die weken altijd mooi weer.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Bob, onze hond van vijftien maanden, is af en toe net een klein kind. Ik kan enorm om hem lachen.

Waar word je gelukkig van?

Van heel pure chocolade. Of als we een mooi item hebben gedraaid. De contacten die ik door het maken van items opdoe, de leuke gesprekken die we hiervoor voeren….

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik ben gescheiden. Dat was een nare periode.

Van wie krijg je inspiratie?

Van Winni. We sparren samen veel en ze geeft positieve feedback op de video's die ik maak.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik heb het bedrijf RMH mediaproducties opgezet. We maken onder andere live-uitzendingen die we via social media laten zien. Ik hoop in dit werk steeds beter te worden en dat het een succes wordt.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Ik ben niet de makkelijkste en soms te perfectionistisch. Dat realiseer ik me ook. Maar Winni denkt dat ze me een 'fijne vent' zullen noemen.

Hoe sta je 's morgens op?

Om zeven uur gaat de wekker. Dan zet ik thee voor Winni en koffie voor mezelf en wandel ik een half uur met Bob.

Wat zijn je hobby's?

Hardlopen. Ik heb me ooit aangesloten bij een loopgroepje en was na tweehonderd meter al zo ontzettend moe dat ik dacht dat het echt niets voor mij was. Ik heb doorgezet en een jaar later deed ik mee aan de marathon van New York. Dat moment dat ik over de finish kwam was een heel gelukkig moment. Dat kan je ook bij 'waar word je gelukkig van?' vermelden.

Wat zijn je angsten?

Ik ben er niet dagelijks mee bezig, maar soms kan ik wel bang zijn om ziek te worden en dan langzaam af te takelen. Dat ik niet meer kan doen wat ik graag doe.

Wat vind je stom?

Er wordt veel geklaagd over het rijgedrag in onze wijk. Maar uiteindelijk zijn het de wijkbewoners zelf die zo agressief rijden.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Doorbijten, niet opgeven en tegen de stroom inzwemmen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Meer mindful leven. En ik zou ook wel meer willen observeren en minder oordelen. Daar doe ik mijn best voor.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Broer Jan. Hij woont in Noorwegen en komt voor de bruiloft van mijn zoon Marcel naar Nederland. We hebben een bed and breakfast hier om de hoek voor hem kunnen regelen.

Wat is je favoriete quote?

(Lachend) Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Dat is een uitspraak van Pipi Langkous. Dat past helemaal bij me.

Advertenties uit de krant