Afbeelding

VVD weer compleet

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Een VVD-fractie bestaande uit zes raadsleden schoof maandag 23 oktober aan bij de raadsvergadering. Na bijna twee jaar hebben Suzanne Remijn-Korteweg en Jolanda Ram zich weer aangesloten bij de partij.
Sinds november 2015 zaten de twee dames in de gemeenteraad onder de vlag Groep Ram-Remijn na onenigheid binnen de VVD. ,,Met de verkiezingen van 2018 in zicht hebben de fractie van de VVD en Groep Ram-Remijn besloten de rijen te sluiten en gezamenlijk de verkiezingen tegemoet te gaan", aldus Mario Bianchi aan het begin van de raadsvergadering afgelopen maandag. 
Suzanne Remijn meldt dat in 'het kaderstellend advies', dat tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD afgelopen voorjaar unaniem werd aangenomen, stond dat de fracties voor 21 maart 2018 weer bij elkaar moesten worden gebracht. ,,Het is de wens van de leden om weer als één fractie verder te gaan." 
Er zijn diverse gesprekken geweest tussen de partijen en Remijn vertelt dat 'de kou de afgelopen weken uit de lucht is gehaald'. ,,We hebben veel met elkaar gesproken om het vertrouwen te herwinnen en te zorgen voor draagvlak. De tijd heelt alle wonden, zoals ze dat zo mooi zeggen." Remijn meent dat beide partijen hier sterker uit zijn gekomen. ,,Misschien was het dan toch nodig geweest om dit te doen", antwoordt zij op de vraag. ,,En ik ben er zeker niet slechter van geworden; ik heb nu een brok ervaring."   
René Moret (VVD) meent dat het terugkomen van het tweetal bij de VVD niet wonderlijk is, ook al gaan zij nu van een oppositie-positie naar een coalitie-positie. ,,De VVD en Groep Ram-Remijn hebben altijd hetzelfde verkiezingsprogramma gevolgd." 

Advertenties uit de krant