De Wereldwinkel en Tweedekanswinkel krijgen een nieuw onderkomen. Archieffoto: Hans de Bruyn.
De Wereldwinkel en Tweedekanswinkel krijgen een nieuw onderkomen. Archieffoto: Hans de Bruyn.

Verhuizing Wereldwinkel en TweedekansWinkel

Algemeen

RHOON - De TweedekansWinkel en de Wereldwinkel in Rhoon gaan vanwege de bouw van 31 appartementen aan de Dorpsdijk verhuizen naar de Julianastraat 36 in Rhoon.

De twee winkels, die nu zijn gevestigd aan de Dorpsdijk 149, vertrekken naar het pand, waar nu Ziezo in is gevestigd. Ziezo is echter al een tijd gesloten. De Wereldwinkel en TweedekansWinkel krijgen per 1 augustus de sleutel van het pand en zij hopen half augustus daar hun deuren te openen.
De TweedekansWinkel is vanaf heden tot 15 augustus gesloten, maar de Wereldwinkel blijft tot aan de verhuizing geopend aan de Dorpsdijk 149.

Gerard Brussaart van de Wereldwinkel en Marian Heiboer van de Tweedekanswinkel, krijgen een jaarcontract. ,,Wij kennen Martien van Deuzen, de eigenaar van het pand aan de Julianastraat", vertelt Heiboer. ,,Hij nam contact met ons op of we interesse hadden. We krijgen een jaarcontract en dat is erg sympathiek. Want dan kunnen we per jaar bekijken hoe het gaat. Dus we blijven sowieso tot augustus 2018."
De vrijwilligers van de TweedekansWinkel halen momenteel hun deel van de winkel leeg aan de Dorpsdijk. De Wereldwinkel kan dat tot aan de verhuizing gebruikmaken van meer ruimte voor eerlijke producten, food en non- food. Mensen wordt gevraagd om tot half augustus geen kringloopspullen of kleding af te geven. Heiboer: ,,En dan beginnen we in augustus met een frisse start." Vanaf half augustus kunnen de mensen in de Julianastraat spullen afleveren of komen snuffelen.

Uit de krant

Advertenties uit de krant