Afbeelding

Het gezicht achter de Wereldwinkel

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Gerard Brussaard. Zeker geen onbekende in Rhoon waar hij bijna dagelijks in het centrum te vinden is.

Waar kennen wij jou van?

Mensen kennen mij van de Wereldwinkel, de TweedeKanswinkel en Vluchtelingenwerk. En sommigen weten nog dat ik tien jaar wethouder ben geweest voor de PvdA.

Wat doe je precies?

Ik ben zes jaar geleden gepensioneerd en doe nu vrijwilligerswerk. Het drukste ben ik met het begeleiden van statushouders in onze gemeente. Ik ben ook burgerraadslid voor de PvdA en volg de politiek van Albrandswaard al vanaf het ontstaan van deze gemeente. Het is boeiend om te zien hoe de politiek in Albrandswaard in de loop van de tijd veranderd is. Al zijn alle veranderingen niet altijd verbeteringen, ik vind wel dat men nieuwe ontwikkelingen een kans moet geven. Ouderen moeten hierbij jongeren een kans geven. Denk aan je eigen jeugd. Zeven jaar geleden is de Wereldwinkel samen met de TweedeKanswinkel begonnen aan de Dorpsdijk. Voor de Wereldwinkel doe ik de inkoop van de food artikelen.

Kom je vaak mensen tegen die jou ergens van kennen?

Ja, door mijn vrijwilligerswerk kom ik veel mensen tegen die mij kennen.

Wat is je gezinssituatie?

Al 38 jaar gelukkig getrouwd, twee dochters uit India en een kleindochter. Adoptie in Rhoon was in 1988 een hele gebeurtenis. Nu zitten er op school veel kinderen uit verschillende landen dat was toen niet het geval.

Waar heb je het laatst heel hard om gelachen?

Het tv-programma Zondag met Lubach. Een geweldig programma van een geweldige omroep.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

In 1963, ik woonde in Oud-Beijerland, was het Spui bevroren. Je kon toen over het ijs naar de Beerenplaat lopen. Dat heb ik toen gedaan. Ze waren toen bezig met de aanleg van het waterbassin voor de watervoorziening, En daar trof ik de gevelsteen van de boerderij, de Elisabethhoeve, waar mijn moeder is opgegroeid en die kregen we van de aannemer. De gevelsteen staat nog steeds in Oud-Beijerland bij mijn toenmalig ouderlijk huis.

Wanneer was je het gelukkigst?

Eén van mijn gelukkige momenten was toen we in 1988 met onze kinderen uit India met nog vijf baby's voor andere ouders uit Bombay aankwamen op Schiphol.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik ben niet zoveel verdrietig.

Wie is je grote voorbeeld?

Ik heb eigenlijk geen echt voorbeeld maar heb veel bewondering voor Mahatma Ghandi en Nelson Mandela.

Welke muziek luister je graag?

Liesbeth List, George Moustaki, Liselore Gerritsen en Randy Newman.

Welke toekomstdromen heb je?

Ik heb al een aantal reizen gemaakt naar Azië naar onder meer India, Thailand en Vietnam. Mijn toekomstdroom is dan ook naast gezond te blijven nog veel te reizen naar Azië.

Waar word je verlegen van?

Ik vind het niet prettig om te veel in de belangstelling te staan. Gelukkig komt dit niet veel voor. Ik doe mijn werk bij voorkeur op de achtergrond.

Welk talent zou je willen hebben?

Goed in het openbaar kunnen spreken.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik sta altijd met een goed humeur op.

Wat zijn je hobby's?

Politiek, fotograferen en reizen.

Wat zijn je angsten?

Ik heb geen angsten.

Wat vind je stom?

Ik vind het stom als men zonder de feiten te kennen over allerlei zaken een mening heeft. Helaas komt dit onder meer in de politiek veel voor.

Wat is het laatste Whatsappje dat je kreeg?

'Ha, ha … bel jij mij.'

Wat kijk je op tv?

Ik kijk meestal naar De Wereld Draai Door, Het Journaal, Twee Vandaag en Jinek en Pauw. Maar een goede thriller vind ik ook geweldig.

Wat is je favoriete quote?

Waar één wil is, is de democratie weg.

Advertenties uit de krant