Afbeelding
Foto:

Officiële opening Voedselbos

vrijdag 5 april 2024 11:00

POORTUGAAL - Het Voedselbos Valckesteyn wordt op 5 april om 11 uur officieel geopend. Het Voedselbos maakt deel uit van het grotere Valckesteijnse bos, dat ten noorden ligt van Poortugaal: een bos tussen haven en dorp. In samenwerking met Staatsbosbeheer en vrijwilligers is begin juli 2023 stichting Voedselbos Valckesteyn opgericht. In samenwerking met Landscape Foodscape is een ontwerp gemaakt voor de beplanting. Eind vorig jaar is begonnen met de aanplant van bomen en struiken. Het voedselbos is mede tot stand gekomen met bijdragen van ‘RoPerdam de Boer op’, de Provincie Zuid-Holland en het Buitenfonds van Staatsbosbeheer.

Op vrijdag 5 april willen Staatsbosbeheer en stichting Voedselbos Valckesteyn de opening van het Voedselbos officieel maken. De opening wordt verricht door burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Paulina Calisaya. Iedereen is hierbij van welkom.