Blok 0180 in Barendrecht.
Blok 0180 in Barendrecht. Foto:

Bijeenkomst autisme en mantelzorg

woensdag 3 april 2024 19:30

ALBRANDSWAARD - Het Mantelzorg Adviespunt van KijkopWelzijn Barendrecht houdt op woensdag 3 april, in samenwerking met de NVA Rijnmond, een thema-avond ‘Autisme en Mantelzorg’ voor ouders en opvoeders. Spreekster mevrouw Marian Bruijnzeels is ervaringsdeskundige en initiator van de Stichting Autisme Vanuit Detail.

Deze informatieve thema-avond is gericht op ouders/verzorgers en belangstellenden die te maken hebben met autisme. Het biedt een unieke gelegenheid voor mantelzorgers om informatie te vergaren, ervaringen te delen en in contact te komen met mede-mantelzorgers. 

Tijdens deze bijeenkomst zal mevrouw Marian Bruijnzeels ingaan op verschillende onderwerpen zoals als opvoeden ook mantelzorgen blijkt, het begrijpen van de huidige jeugdwet, omgaan met kwetsbaarheden als ouder. 

Dit zijn actuele thema’s voor ouders die zorgen voor een kind met autisme. De bijeenkomst biedt praktische inzichten en handvatten voor het omgaan met deze uitdagingen. Vaak is het een zoektocht: waar vind je ondersteuning, wat is er mogelijk? Naast het ontvangen van informatie is er ook ruimte om strategieën en tips met andere ouders uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats op 3 april in Blok 0180, Haarspitwei 9 te Barendrecht. De inloop is om 19 uur met koffie en thee, en de bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21 uur. Na afloop kunnen mensen eventueel nog (persoonlijke) vragen stellen aan Marian Bruijnzeels.

Toegang gratis, aanmelden via mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl of via het Mantelzorg Adviespunt Welzijn Albrandswaard: 010 5018322.