Afbeelding
Foto:

Verrassend programma Stichting Klassiek in Rhoon

dinsdag 23 april 2024 20:15

ALBRANDSWAARD - Stichting Klassiek in Rhoon brengt een verrassend programma van zes concerten in de Hervormde Dorpskerk in Rhoon. 

Het tweede concert van de serie in de Dorpskerk Rhoon is op dinsdag 23 april en staat in het teken van de befaamde auteur Jan Brokken. De gemeente Albrandswaard heeft besloten Jan Brokken de Erepenning van de gemeente toe te kennen. Burgemeester Jolanda de Witte zal de prijs tijdens het concert uitreiken. Brokken bracht zijn jeugd door in Rhoon. Zijn vader was er twintig jaar Hervormd predikant. Onlangs is zijn nieuwste boek ‘De Ontdekking van Holland’ uitgebracht. Het gaat over de kunstenaarskolonie die hotel Spaander in Volendam als centrum had. Brokken zal uit deze nieuwe roman voorlezen. Topsolisten pianist Jeroen van Veen en cellist Joachim Eijlander brengen muziek ten gehore van Ravel, Grieg en Van Veen. De avond begint om 20.15 uur. Kaarten zijn gratis via www.klassiekinrhoon.nl. Entree uitsluitend met toegangskaart.