Afbeelding
Foto:

Chateau Du Toksjoo van Joop van der Hor

zondag 21 april 2024 14:00

RHOON - Het thema van deze Toksjoo, voetbal is oorlog maar is oorlog ook voetbal? is om twee redenen gekozen. Ten eerste vanwege de tentoonstelling in het Kasteel rond Vliegveld Waalhaven en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. En ten tweede vanwege de bekerfinale die (vroege) avond tussen Feyenoord en NEC.

In deze eerste editie van ‘Chateau du Toksjoo’ op 21 april van 14 tot 16 uur komen een aantal interessante en aansprekende gasten aan het woord welke op beide terreinen mee kunnen praten. Zo komen topzangeres Avilyn en Auschwitz expert, oud-ADO voetballer alsook beeldend kunstenaar Hans Citroen naar het Kasteel. Verder worden ook enkele topauteurs van oorlogsboeken als gesprekspartner uitgenodigd. 

Een gids van het Kasteel van Rhoon schuift aan tafel en praat over de tentoonstelling Vliegveld Waalhaven, de expositie die een week later aanvangt.

In de loop van dik 8 jaar hebben duizenden mensen genoten van de Toksjoo op Zuid. Aan de samenwerking tussen de presentatoren van deze succesvolle muzikale praatshow is eind vorig jaar een einde gekomen, elk gaan hun eigen weg. 

Joop van der Hor heeft de tussenliggende periode gebruikt om na te denken over een eigen solo show en met trots presenteerde hij in de rol van ‘Praatjesmaker’ op 28 maart in theater Zuidplein de eerste editie van ‘Het Zuiden’. 

Op dezelfde leest geschoeid zal hij dus ook op de Klokkezolder een Toksjoo organiseren in samenwerking met de Stichting Kasteel van Rhoon onder de noemer “Chateau de Toksjoo”.
De toegang hiervoor bedraagt 5 euro incl. een gratis consumptie, tickets te reserveren via https://bit.ly/KCDTS240421 . Meer info op de website www.stichting-kasteelvanrhoon.nl