De Boekenstal.
De Boekenstal. Foto:

Alzheimer Café Albrandswaard

dinsdag 2 april 2024 19:30

POORTUGAAL - Het Alzheimer Café Albrandswaard houdt weer een bijeenkomst op de eerste dinsdag van de maand, 2 april, in De Boekenstal in Poortugaal. Het thema van deze avond is: ‘Levensvragen bij dementie.’

Het is een uitdaging om voor iemand met dementie te zorgen of zelf de diagnose te ontvangen. In het begin zijn er veel vragen over de toekomst en later kunnen ook vragen als ‘Waarom?’ opkomen.

Jacoline Immerzeel zal te gast zijn in het café. Zij is geestelijk verzorger en werkt vanuit het Centrum voor Levensvragen bij verschillende zorgorganisaties. Samen zullen ze bespreken hoe het leven met dementie toch waardevol kan zijn, angst voor de dood, en het dilemma van niet verder willen leven vanwege mogelijk verlies van waardigheid.

Na de pauze krijgen bezoekers de kans om vragen te stellen. De setting van het café is iets aangepast, waardoor de sfeer intiemer is en iedereen zich thuis kan voelen.

De avond begint om 19.30 uur, maar vanaf 19 uur is er koffie, thee en wat lekkers beschikbaar in wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal.

Voor degenen die graag willen komen maar niet weten hoe ze er moeten komen, biedt AutoMaatje Albrandswaard vervoer aan Het is mogelijk om de rit minimaal twee werkdagen van tevoren, bij voorkeur eerder, te reserveren via SWA op 010-5018322 tussen 9 en 12 uur ‘s ochtends. Een rit kost 35 eurocent per kilometer.