Foto: Marcel van Oostrom
Foto: Marcel van Oostrom

Pianoconcert Roderigo Robles de Medina

zondag 19 maart 2023 11:30

RHOON - De commissie Kamermuziek van de Stichting Kasteel van Rhoon heeft op zondag 19 maart het concert van pianist Roderigo Robles de Medina geprogrameerd.

De commissieleden zijn verheugd met de komst van deze virtuoos, die tien jaar geleden al eerder een concert heeft gegeven. In de afgelopen jaren heeft Roderigo Robles de Medina op een aantal grote podia gespeeld, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Glinkazaal van de St. Petersburg Filharmonie, en Weill Recital Hall in Carnegie Hall, New York. 

Behalve in Nederland, gaf hij ook concerten in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië, Panama, Argentinië, Brazilië, Uruguay en Suriname.

Hij studeerde bij Sergei Markarov, Jan Wijn, Sulamita Aronovsky en Mila Baslavskaja, en nam deel aan masterclasses van Bella Davidovich, Hans Leygraf, Joaquin Soriano, György Sebök and Eugene Indjic.

Roderigo Robles de Medina treedt veelvuldig op als solist en als duopartner/begeleider, en is werkzaam als pianist aan Codarts Rotterdam. Hij speelt op het Kasteel werken van o.a. Brahms en Robert Schumann.

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via de website van de Stichting (https://bit.ly/KM230319) of voor aanvang (indien voorradig) aan de zaal.

Kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben gratis toegang. 

Meer info : https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/programma